A legjobb film lett a ZÁRÓJELENTÉS Izmirben

2021.10.04.
Szabó István legutóbbi rendezése nyerte a Balkán Panoráma Filmfesztiválon a legjobb film díját tegnap este Törökországban. A legjobb színésznő díjával Kerekes Évát tüntette ki a nemzetközi zsűri a filmben nyújtott alakításért.

Az Oscar-díjas Mephisto rendezője, Szabó István hosszú szünet után, világhírű filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel forgatta legutóbbi mozifilmjét 2018-ban. A Zárójelentést tavaly februárban mutatták be a hazai mozik.  


A Zárójelentés főhőse Stephanus professzor, az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük. A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készült Zárójelentés producere Sándor Pál, Tőzsér Attila és Pék Csaba volt.

Zárójelentés - Kerekes Éva (Fotó: Intercom)

A Balkán Panoráma Filmfesztivált szeptember 27-től október 3-ig tartották 16 ország részvételével, idén 7. alkalommal. A törökországi fesztivált Lakos Nóra HAB című romantikus vígjátéka nyitotta meg.

Balkán Panoráma Filmfesztivál: https://www.bpff.art/en