A martfűi rém és a Hurok Belgiumban

2017.04.03.
35. alkalommal rendezik meg a fantasztikus filmek nemzetközi seregszemléjét Brüsszelben. Az április 4-én kezdődő BIFFF-nek (Brussels International Fantastic Film Festival), mely Európa legnagyobb zsánerfilm fesztiválja és Belgium legnagyobb filmes eseménye egyben, a nagy presztízsű BOZAR kulturális központ ad otthont a belga főváros szívében.

A mintegy 100 új krimit, thrillert, sci-fit és fantasztikus filmet felvonultató rendezvény díszvendége lesz idén Park Chan-wook ('Oldboy', 'Szomjúság') világhírű dél-koreai kultrendező és 'A belső tenger'-t is jegyző Oscar-díjas Alejandro Amenabar.

Sopsits Árpád 'A martfűi rém' címmel készült és a hazai mozikban nagy sikerrel szerepelt alkotása a thrillerek nemzetközi versenyében szerepel. Madarász Isti 'Hurok' című első mozifilmje a Meliès-díjért száll ringbe.

Mindkét rendező személyesen vesz részt a brüsszeli premiereken.

A BIFFF műsorán lesz a magyarországi helyszíneken forgatott 'A fehér király' című angol film, mely Dragomán György több mint 30 nyelven megjelent regényének feldolgozása nemzetközi sztárokkal.