A nyár beindulását három ingyenes vígjátékkal ünnepli a FILMIO

2021.06.17.
Június 17-20. között ingyenesen megtekinthető három remek vígjáték a FILMIO-n!

Június 17-20. között ingyenesen megtekinthető három remek vígjáték a FILMIO-n. Az András Ferenc rendezésében készült Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című emlékezetes alkotásokat nézhetjük meg kiváló minőségben, felújítva.

A FILMIO TVOD funkcióval bővült, ami a havi előfizetés helyett a filmenkénti fizetésre ad lehetőséget.

Érdemes lesz követni a hetente bővülő kínálatot, hiszen a közeljövőben a mozikból több magyar film egyenesen a FILMIO-ra érkezik. Elsőként érkezett egy szerelmes cukrászlány magával ragadó története, a Hab.

Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, Makk Károly filmje (1964) – A Mátyás király udvarában játszódó fergeteges vígjáték a 60-as évek ünnepelt színészeit vonultatta fel, a főszerepben Psota Irén és Darvas Iván. A forgatókönyvet Mikszáth Kálmán Szelistyei asszonyok című kisregénye alapján Hubay Miklós írta.

Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? (forrás: NFI)

A veréb is madár, Hintsch György filmje (1968) – A film, amely a megduplázott Kabos Lászlóból filmsztárt csinált, szatirikus vígjáték és vágybeteljesítő fantázia egyszerre. A veréb is madár egyszerre figurázza ki a magyar szocializmust és a balatoni extra szolgáltatásokban dúskáló kapitalistákat. (Alapfilmek.hu)

A veréb is madár (NFI/Szóvári Gyula)

Veri az ördög a feleségét, András Ferenc filmje (1977) – Egy politikus találkozása a nép egyszerű gyermekeivel, avagy Nagy zabálás a Balaton-felvidéken Pásztor Erzsival és Pécsi Ildikóval a főszereplők között. A Kádár-korszak diktatúráját kritizáló társadalmi szatíra, amely érzékletesen festi le a viszonylagos jólétet kínáló „gulyáskommunizmus” világát, miközben fellebbenti a fátylat azokról a problémákról, amelyek a mélyben húzódnak. (Alapfilmek.hu)

Veri az ördög a feleségét (NFI)

Júniusban elindult a FILMIO TVOD szolgáltatása, ami biztosítja a havi előfizetés mellett a filmenkénti kölcsönzést. Így most már elköteleződés nélkül, csak egy-egy alkotást is meg lehet nézni a Nemzeti Filmintézet streaming platformján. Jelenleg a havi előfizetés díja 1190 Ft, amivel korlátlanul nézhetünk magyar filmeket, a TVOD szolgáltatás díja filmenként változó, 350 - 990 Ft között. A választék túlnyomó többsége angol és akadálymentesített magyar felirattal is elérhető.