Berlin: Arany Medvével díjazták a Testről és lélekről című filmet

2017.02.18.
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szombat esti díjkiosztóján.

A díj átvétele után mondott beszédében Enyedi Ildikó úgy fogalmazott: "egyszerű filmet akartunk csinálni, mint egy pohár víz".

A 'Testről és lélekről' elkészítését támogató Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes az MTI-nek elmondta, hogy "hatalmas elismerés ez a sok-sok díj. Nagyon örülünk, hogy megállíthatatlanul folytatódik a magyar filmek diadalútja a legfontosabb nemzetközi seregszemléken. Gratulálunk az alkotóknak! Nagyon büszkék vagyunk rájuk".

A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő Enyedi Ildikó munkája a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is elnyerte. 

Magyar alkotás eddig egyszer nyert Arany Medvét: Mészáros Márta 'Örökbefogadás' című drámáját 1975-ben tüntették ki a Berlinale legfőbb elismerésével.