Amerikában díjazták az APRÓ MESÉK-et

2023.03.01.

A Beloit-i Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a napokban Szász Attila romantikus szélhámosfilmje, az APRÓ MESÉK. A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás a FILMIO kínálatában látható.

Közönségdíjat nyert az Apró mesék a Beloit-i Nemzetközi Film Fesztiválon Wisconsin államban. A február utolsó hetében megrendezett független filmes szemle évről évre számos látogatót vonz az Egyesült Államok történelmi városába, ahol tíz napon keresztül a világ minden tájáról érkező alkotásokat tekinthetnek meg. A fesztivál a nagyjátékfilmek mellett dokumentumfilmeknek, illetve rövidfilmeknek is bemutatkozási lehetőséget kínál.

 

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

-Filmpositive
Apró mesék (Fotó: Filmpositive)

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca, Ojai, Fort Lauderdale, Kijev és Anchorage szemléin kapott díjakat.

A film elérhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.

Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

Bővebben a fesztiválról: https://beloitfilmfest.org/biffy-awards-2023/