Április 6-tól látható a mozikban Császi Ádám Tallinnban díjazott új filmje

2023.02.09.

(Mozinet) A Tudás Hatalom és Császi Ádám Cigány magyar című színházi előadását nagy kritikai és közönségsiker fogadta hazánkban, és meghívta a neves berlini Deutsches Theater. A színdarab filmadaptációja, a hazai mozikban április 6-tól látható Háromezer számozott darab  (16) elnyerte a Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját.

Tartalom:
Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?

-
Háromezer számozott darab


Rendezte: Császi Ádám
Forgatókönyv: Császi Ádám és Lengyel Balázs 
Eredeti színmű: Cigány magyar c. dráma (írták: Farkas Franciska, Horváth Kristóf, Oláh Mizo Edmond, Pápai Rómeó, Pászik Cristopher, Varga Norbert Máté)
Fényképezte: Balázs István Balázs
Producer: Bodzsár István
Vágó: Kollányi Tamás
Zene: Kalotás Csaba

Főszereplők: Farkas Franciska, Horváth Kristóf, Oláh Mizo Edmond, Pápai Rómeó, Pászik Cristopher, Varga Norbert, Wieland Speck
Szereplők: Elek Ferenc, Rába Roland, Sena Dagadu, Sütő András, Szakács Hajnalka, Varga Ádám, Vilmányi Benett