Bemutatták a Budapest Noir főszereplőit

 
2016.01.20.
Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt játsszák a főszerepeket a Filmalap támogatásával és Gárdos Éva rendezésében készülő mozifilmben, a Budapest noir-ban. A szereplők Flesch Andrea jelmezeiben a 30-as évek Budapestjének divatját és hangulatát megidézve korabeli autókkal érkeztek a Centrál Kávéházba, a forgatás egyik és egyben a Pioneer Pictures sajtótájékoztatójának helyszínére. A rendezvény házigazdája Szabó Simon volt, aki a Budapest noir cselekményének központi helyszíne, a kávéház tulaját alakítja a filmben.

A Budapest noir című sikerkönyvből készülő mozifilm forgatása február 8-án kezdődik a Pioneer Pictures gyártásában, vezető producere Kemény Ildikó. A Burgundy hercege, Houdini és Fleming című nemzetközi film- és tévé sikereket is jegyző Pioneer csapatnak a Budapest noir lesz az első magyar mozifilmje. A 45 napos forgatásra eredeti budapesti helyszíneken és stúdióban kerül sor.
Kondor Vilmos krimije, a Budapest noir (Agave Könyvek) kritikai- és közönségsikere a hazai irodalmi élet igazi meglepetése volt 2008-ban, és azóta számos nyelven jelent meg világszerte, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában.
Az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet film feldolgozása Gárdos Éva (Amerikai rapszódia, 2001) rendezésében készül.
A Budapest noir főhőse Gordon Zsigmond - Kolovratnik Krisztián -, aki bűnügyi újságíróból vérbeli nyomozóvá válik a legfelsőbb politikai körökbe vezető fordulatos gyilkossági ügy felderítése során. Filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja. A további fontos szerepekben olyan kiváló magyar színészek tűnnek majd fel, mint Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.
A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András írta. A film operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó) lesz. A 30-as évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező teremti meg, a jelmezeket Flesch Andrea (Miss Arizona, Tulse Luper bőröndjei trilógia, Valami Amerika 2) tervezi.
A Budapest noir gyártását 897 millió forinttal támogatja a Filmalap.
A forgatása február 8-án kezdődik és a Budapest noir várhatóan egy év múlva lesz látható a mozikban.