Diákoknak és tanároknak ingyenes lesz a mozizás

2022.09.05.

Ingyenes programok a Budapesti Klasszikus Film Maratonon.

Már elérhető a szeptember 13-18. között a főváros négy helyszínén megrendezendő Budapesti Klasszikus Film Maraton teljes programja. A felújított filmklasszikusokat felvonultató fesztiválon négy legendás mozifilmet ingyenesen láthat a közönség óriásvásznon a Bazilika előtt. A fesztivál legtöbb vetítésén a diákok és a tanárok, valamint az ötödik kerületi lakosok is ingyenesen vehetnek részt a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben.

A Budapesti Klasszikus Film Maratonon a Nemzeti Filmintézet szervezésében olyan felújított alkotások és filmritkaságok láthatók, amelyeket kizárólag a Maraton keretében tekinthet meg a közönség nagyvásznon. A világ filmarchívumainak kincsei mellett idén négy, legendás mozifilm – a Macskafogó, a Szelíd motorosok, a Szárnyas fejvadász és Kertész Mihály A tolonc című alkotása – a Bazilika előtt, a Szent István téren ingyenesen megtekinthető.

-

A V. kerület lakosainak 150 foglalt helyet biztosítanak a szervezők az ingyenes szabadtéri vetítésekre, a Toldi moziban látható filmekre pedig az ötödik kerületi lakosok szintén ingyenesen, regisztráció ellenében kaphatnak jegyet a vetítés napján a Toldi moziban található információs pultnál a szabad helyek erejéig.

A diákoknak és tanároknak a szervezők 2000 ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak, melyek a Budapesti Klasszikus Film Maraton összes vetítésére érvényesek.

-
Budapesti Klasszikus Film Maraton - Szent István Bazilika

A nagyközönség számára a vetítéseknek otthont adó URÁNIA NEMZETI FILMSZÍNHÁZ-ban, a FRANCIA INTÉZET-ben és a TOLDI MOZI-ban online és személyesen, valamint a fesztivál honlapján, az egyes filmek oldalára kattintva is lehetséges a jegyvásárlás. A kedvezményes jegyár minden helyszínen egységesen 500 Ft, míg a szabadtéri vetítések ingyenesek.

A Nemzeti Filmintézet szervezésében megvalósuló Budapesti Klasszikus Film Maraton kiemelt támogatója a MOL.

Bővebben:

https://nfi.hu/budapesti-klasszikus-film-maraton-2022/info-2022/jegyek

BKFM programbontás:

https://nfi.hu/budapesti-klasszikus-film-maraton-2022/vetitesek/programbontas