Buenos Airesben versenyez az időhurokba került magyar érettségiző

2023.04.20.

Baranyi Benő Zanox – Kockázatok és mellékhatások című nagy sikerű első mozifilmje meghívást kapott a héten kezdődő BAFICI nemzetközi filmfesztivál rangos versenyprogramjába. Az időhurokba került érettségiző kalandjait bemutató vígjáték, a székelyudvarhelyi Bálint Előd emlékezetes főszereplésével megtekinthető a FILMIO-n.

Latin-Amerika legnagyobb filmünnepeinek egyike az argentin főváros nagyszabású nemzetközi fesztiválja, a BAFICI évről évre közel háromszáz alkotással, valamint izgalmas kísérőprogramokkal várja a filmkedvelő közönséget. A versenyprogramban részt vevő filmek között a szakmai zsűri négy kategóriában osztja ki a díjakat. Baranyi Benő romantikus és sci-fi elemekkel átszőtt coming-of-age vígjátéka többek közt a legjobb nemzetközi film díjáért versenyez.

 

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások egy érettségiző fiatal kalandjairól szól, aki egy borzalmas napot követően a kórházban köt ki, ahol szobatársa házipálinkájának és saját gyógyszerének együttes hatására képes visszautazni az időben. A kivételes lehetőséggel élve a félénk fiúból egyből hős lesz, a házipálinka azonban egyre csak fogy.

-
Zanox - Kockázatok és mellékhatások

A Zanox főszerepét a közelmúlt egyik legnagyobb felfedezettje, a székelyudvarhelyi Bálint Előd alakítja. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült Zanox – Kockázatok és mellékhatások rendezője és írója Baranyi Benő, producere Gyurin Zsuzsanna és Molnár Dániel. A film a Salamandra Film és a Sparks gyártásában készült, a hazai mozikban több mint 15 ezren váltottak rá jegyet és online premierje óta népszerű a streaming platformokon is.

Bővebben:

https://ciclosyfestivales.vivamoscultura.buenosaires.gob.ar/contenido/32052-zanox-risks-and-side-effects

FILMIO