Elindult a nevezés a Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőr versenyre

2022.02.22.
(MTI) Elindult a nevezés a Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőr versenyre; a jelentkezők hétfőtől hat kategóriában adhatják be a nevezésüket.

A rendezvény alapítói 2004-ben azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Azóta minden évben hagyományos díjátadó keretében választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar operatőröket - emlékeztet a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Kovács László - Zsigmond Vilmos operatőr verseny díjai (forrás: Cinematographer Awards)

Mint felidézik, Romwalter Béla és Romwalter Judit, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítói Novák Emillel, a HSC Stábiskola igazgatójával a 2004-ben Novák Emil által alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról. Az áprilisra meghirdetett versenyre a 2021-ben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói nevezhetnek. A szervezők diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm és természetfilm kategóriákban várják a jelentkezéseket március 10-ig a https://cinematographerawards.hu honlapon.