Fliegauf és a Csak a szél Los Angeles-ben

 
2012.11.06.
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával mutatkozik be Los Angeles-ben Fliegauf Bence Csak a szél című filmje. A Berlinale nagydíjával kitüntetett film Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Fliegauf Bence november 6-16. között Los Angeles-ben találkozik szakmabeliekkel és a sajtó képviselőivel.

A mozi fellegvárában javában tart már a filmdíjak és kampányok szezonja. November elsején a European Film Promotion szervezésében mutatták be Los Angeles-ben Fliegauf filmjét amerikai szakmabelieknek, többek között az Amerikai Filmakadémia tagjainak. Ezt követi a Filmalap támogatásával megvalósuló november 7-i vetítés, melyet az Oscar-díjak előfutáraként emlegetett Golden Globe díjakról döntő HFPA (Hollywood-i Külföldi Tudósítók Szövetsége) tagjainak tartanak a Beverly Hills-i Wilshire Screening Room-ban. Végül november 15-én a Csak a szél című film nyitja meg a Filmalap támogatásával megrendezendő 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált.
Fliegauf Bence személyesen részt vesz a vetítéseken és az amerikai újságíróknak is lesz alkalmuk találkozni vele az elkövetkezendő napokban.
A Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus a filmfesztiválhoz kapcsolódva fogadást tart, melynek díszvendége lesz a Rengeteg, a Dealer, a Milky Way – Tejút, Womb – Méh című filmekkel nemzetközi díjakat és jelentős ismertséget elnyert magyar rendező.

A UCLA hallgatói is megismerhetik Fliegauf Bencét. A Csak a szél című filmet november 12-én a világhírű egyetemen (University of California Los Angeles) is műsorra tűzik, ahol Fliegauf részvételével közönségtalálkozó lesz.

A magyar-német-francia koprodukcióban készült Csak a szél a romagyilkosságok témáját dolgozza fel, februári világpremierje alkalmával elnyerte a Berlinale nagydíját, és azóta fesztiválról fesztiválra számos fontos nemzetközi díjat kapott. Fliegauf legutóbbi filmje az Inforg-M&M Film produkciójában készült, producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő volt.