Gyors tempóban halad az NFI fóti stúdiókomplexumának fejlesztése

2023.04.18.

A Kormány Gazdaságvédelmi Akcióterve keretében valósul meg a Nemzeti Filmintézet beruházása, mely a fóti stúdiókomplexum átfogó fejlesztésére irányul. A kiemelt jelentőségű beruházás a hazai filmipar világviszonylatban is élvonalbeli szerepét és versenyképességét biztosítja hosszú távon.

A főváros közvetlen közelében elhelyezkedő filmgyártó bázis kapacitását ötszörösére növelő fejlesztés során 4 új filmstúdió épül, amelyek összesen további 9 890 m2 hasznos alapterülettel növelik a jelenlegi, 2 692 m2-nyi stúdiókapacitást. A fejlesztés keretében reprezentatív fogadóépület, 3 000 m2 irodaépület, éttermek, valamint 7 300 m2 raktárhelyiség is épül, a fóti stúdiókomplexum így évente több mint 300 produkció növekvő stúdióigényét elégíthetik ki.

-
Az NFI fóti stúdiókomplexumának fejlesztése

Az építkezés párhuzamosan több helyszínen zajlik a telephely területén: az M1, M2 műteremépületek tartószerkezetei már 90%-os készültségben állnak, a műteremépületekhez tartozó kiszolgáló fejépületek pedig szerkezetkész állapotban vannak, így jelenleg már a szakipari munkák folynak az új épületeken.

 

-
Az NFI fóti stúdiókomplexumának fejlesztése


Az újonnan épülő három catering épület közül az egyikben a szakipari, a két másikban a szerkezetépítési munkák kivitelezése zajlik jelenleg, a raktárépületek közül pedig van, amelyik már befejezés előtt áll.  Az építkezéssel párhuzamosan nagy erőkkel folyik a telephely meglévő rendszereinek átfogó korszerűsítése, így a közművezetékek cseréje és a belső úthálózat felújítása is.

 

Bővebben a fejlesztéstől: https://nfi.hu/nfi-studio/studio-fejlesztesek