Hét sikerfilm audionarrációval is elérhető a FILMIO-n

2022.02.02.

A Nemzeti Filmintézet és az AKKU - Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület összefogásában a FILMIO-n elérhető először audionarrációs kísérettel hét remek magyar film, köztük az Oscar-jelölt TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL, a legendás MACSKAFOGÓ rajzfilm és a közönségkedvenc KINCSEM.

Az AKKU - Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően februártól hét film audionarrációs változata lett hozzáférhető a Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.  

 

Az örök kedvenc CSINIBABA a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája egyben – nem csoda, hogy félmillió nézővel a 90-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere lett Tímár Péter rendezése. A világhírű magyar egérügynök, Grabowski kalandjain izgulhatunk a MACSKAFOGÓ című felejthetetlen rajzfilmen, mely Ternovszky Béla és kiváló csapata máig friss alkotása 1986-ból. Bacsó Péter szatírája, A TANÚ már betiltása alatt kultfilmmé vált, tanulságos és szórakoztató mementójává válva a magyar történelem egyik legnyomasztóbb korszakának. A látáskárosult előfizetők audionarrációval élvezhetik Enyedi Ildikó Oscar-jelölt TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című romantikus drámáját is, ami két különös ember egymásra találásának megérintő története. Az egész családnak tartalmas szórakozás lesz a SALAMON KIRÁLY KALANDJAI című családi rajzfilm, ami Izrael bölcs uralkodójának felcseperedését meséli el. Az Európai Filmakadémia 2021-es életműdíjával kitüntetett Mészáros Márta legutóbbi rendezésében, az AURORA BOREALIS – ÉSZAKI FÉNY című több generáción átívelő filmben csodálatos színésznők – Tőröcsik Mari, Tőröcsik Franciska és Tóth Ildikó – játsszák a főszerepeket.
A mozikban nagy sikert arató, több százezer nézőt bevonzó Herendi Gábor-film, a KINCSEM audionarrációs változata is csak egy kattintás a FILMIO-n. A főszereplő Petrik Andrea és Nagy Ervin emlékezetes alakításai mellett lélegzetelállító lóverseny jeleneteken izgulhatunk és megismerhetjük a verhetetlen csodakanca történetét.  

 

A Nemzeti Filmintézet filmtára, a FILMIO közel négyszáz magyar filmet kínál, majdnem az összes magyar nyelvű akadálymentes felirattal is elérhető a SINOSZ – Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően.  

A FILMIO egyedülálló tartalommal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben elérhetőek a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A havi előfizetéssel elérhető szolgáltatás filmenkénti kölcsönzést is lehetővé tesz, és hetente érkeznek az újdonságok.  

Bővebben: www.filmio.hu