Horvát Lili alkotása nyerte a filmfesztiválok New Vision díját

2021.06.07.
A FELKÉSZÜLÉS MEGHATÁROZATLAN IDEIG TARTÓ EGYÜTTLÉTRE című filmjéért Horvát Lili nyerte a Moving Images - Open Borders fesztivál hálózat újonnan alapított New Vision díját. A valóság és képzelet határán játszódó romantikus alkotást egyedülálló filmes megközelítéséért díjazták. Horvát Lili személyesen vette át a díjat a Crossing Europe filmfesztiválon szombat este Linzben.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült szerelmesfilm kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a nemzetközi fesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Európa szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz Horvát Lili filmje, hiszen a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette a kiemelkedő magyar mozifilmet.  

A Felkészülés…-ben Márta (Stork Natasa), a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival (Bodó Viktor). Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.  


A Poste Restante gyártásában készült romantikus dráma producere Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili, az operatőr Maly Róbert volt.  

A Felkészülés… online megtekinthető a Filmio-n, műsoron lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválon, és öt kategóriában – legjobb játékfilm, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv, legjobb vágó – jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra.  

Horvát Lili Linzben a Crossing Europe filmfesztivál díjátadóján

A hétvégén véget ért linzi Crossing Europe fesztiválon a legjobb dokumentumfilm díját a Dér Asia és Haragonics Sára rendezésében készült Anyáim története nyerte.    

Moving Images - Open Borders https://www.crossingeurope.at/en/festival/partners__sponsors/festival_network_moving_images

Filmio: https://filmio.hu/details?id=11512679&type=0

Magyar Mozgókép Fesztivál: https://mozgokepfesztival.hu/film/felkeszules-meghatarozatlan-ideig-tarto-egyuttletre