Íme a MŰANYAG ÉGBOLT előzetese

2023.02.09.

(Forum Hungary) A MŰANYAG ÉGBOLT világpremierje ebben a hónapban lesz a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az Encounters szekcióban, majd március 30-án kerül a magyar mozikba a Forum Hungary forgalmazásában.

A magyar SALTO Film és a szlovák Artichoke animációs science fiction filmje a Nemzeti Filmintézet, a Szlovák Audiovizuális Alap és az Eurimages támogatásával a Proton Cinema és a RTVS - Rádió és Televízió Szlovákia koprodukciójában készült.

 

A cselekmény 100 évvel előre, 2123 Magyarországára repíti a nézőt. Ebben a nem túl távoli jövőben, ahol az emberiség túlélésének kegyetlen ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét. A főszereplők Szamosi Zsófia és Keresztes Tamás, akik nem csak hangjukat, hanem megjelenésüket is kölcsönözték a figuráknak. A film rendezői Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta.

A MŰANYAG ÉGBOLT világpremierje ebben a hónapban lesz a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az Encounters szekcióban, majd március 30-án kerül a magyar mozikba a Forum Hungary forgalmazásában.

-
Műanyag égbolt