Jeles András újra mozifilmet rendez

 
2016.04.04.
A Filmszakmai Döntőbizottság gyártási támogatást szavazott meg Jeles András A ROSSZ ÁRNYÉK című filmjének.

13 év szünet után újra mozifilmet forgat Jeles András Kossuth-, és Balázs Béla-díjas alkotó, a kiemelkedő filmtörténeti jelentőségű A kis Valentino (1979), Álombrigád (1983), Angyali üdvözlet (1984), Senkiföldje (1993) és József és testvérei (2003) című filmek író-rendezője.
A Filmalap 250 millió forinttal támogatja A rossz árnyék című Jeles András forgatókönyvéből és rendezésében készülő film gyártását.
A Muhi András és Ferenczy Gábor producerekkel készülő film forgatása május végén kezdődik Budapesten.

A rossz árnyék főhősei egy különleges képességekkel megáldott huszonéves fiatalember és restaurátor apja. A szimbolikus film központi motívuma ifj. Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek, melyről barátja megrendelésére másolatot készít a restaurátor. A mestermű rejtett üzeneteinek felfejtésével párhuzamosan bontakozik ki a cselekmény, mely során kiderül, hogy a restaurátor számára a másolat megalkotása nem csupán egy szakmai próbatétel, hanem egy titkokkal teljes kutatás, amely egész életét váratlan megvilágításba helyezi, és ijesztő kérdésként állítja elénk.
A rossz árnyék Jeles korábbi munkáihoz hasonlóan a történeten túl a világ általános és aktuális állapotának felmutatása lesz.
Az operatőr Medvigy Gábor, a látványtervező Árvai György, a jelmeztervező Szűcs Edit lesz. A szereplők válogatása még folyamatban van.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi HATÁROZATA.