Kaliforniában díjazták az APRÓ MESÉK-et

2021.11.11.
A legjobb játékfilm díját nyerte el Szász Attila romantikus szélhámosfilmje az amerikai Ojai Filmfesztiválon. A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás további fesztiválokon és a FILMIO kínálatában is látható.

A 22. alkalommal megrendezett Ojai Filmfesztivál közel száz alkotást mutatott be az amerikai közönségnek november elején, és a válogatás a napokban online is nézhető. A kaliforniai fesztivál szakmai zsűrije Szász Attila Apró mesék című alkotásának ítélte a legjobb játékfilmnek járó díjat.  

Apró mesék

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.   Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban sok nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca szemléin kapott díjakat. Nem először szerepelt az Ojai Filmfesztiválon Szász Attila, 2005-ben a Most látszom, most nem látszom című rövidfilmjét is díjazták a kaliforniai szemlén.  

Az Apró mesék folytatja fesztiválkörútját, idén még Floridában, Alaszkában, Kijevben is versenyben lesz és online nézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.  

Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.  

Bővebben: https://ojaifilmfestival.com/ojai-film-festival-2021-awards/