Két díjjal tért haza a Legjobb tudásom szerint Várnából

2022.09.08.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint a Filmintézet Inkubátor Programjában készült mozifilmje a zsűri különdíját és a Bolgár Filmművész Egyesület kitüntetését is megnyerte a Love Is Folly Filmfesztiválon.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a Love Is Folly nemzetközi filmfesztivált Várnában. Az idei eseményen közel 90 alkotást láthatott a közönség az elegáns nyaralóvárosban tartott filmünnepen az elmúlt héten.

 

A Nemzeti Filmintézet elsőfilmeseket támogató Inkubátor Programjában készült Legjobb tudásom szerint egy nemi erőszak felderítését meséli el az áldozat férjének szemszögéből, aki az egymásnak ellentmondó vallomások között maga is elbizonytalanodik felesége igazát illetően.

A kritikusok által a tavalyi év egyik legjobb mozifilmjének tartott alkotás az olaszországi Riviera Filmfesztiválon, illetve a Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon is a legjobb film díját nyerte meg korábban, a főszereplő Hámori Gabriella pedig megrendítő alakításával kiérdemelte a legjobb színésznő díját a júniusi Magyar Mozgókép Fesztiválon.

-
Legjobb tudomásom szerint - Magyar Mozgókép Fesztivál

A Legjobb tudásom szerint Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első mozifilmrendezése, a film az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában készült. A forgatókönyvet Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, vágó Gothár Márton, a zenét Fodor Attila készítette. További szerepekben Bodolai Balázs, Fenyő Iván, Menszátor Héresz Attila, Jakab Juli, Borbély Alexandra, Gáspár Tibor és Máhr Ági látható.

A Legjobb tudásom szerint megtekinthető a FILMIO-n.

Bővebben a fesztiválról:

https://loveisfolly.com