Két trófea Manchesterből a POST MORTEM-ért

2022.04.26.

A legjobb játékfilm és a legjobb SFX díjával tüntette ki a manchesteri Grimmfest szakmai zsűrije a Bergendy Péter rendezésében készült POST MORTEM-et. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató kísértetfilm online nézhető a FILMIO kínálatában.

Kettős magyar sikerrel zárult a Manchesteri Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál húsvéti kiadása, a Grimmfest Easter. A Bergendy Péter rendezésében készült Post Mortem elnyerte a legjobb játékfilm díját és legjobb speciális effektekért járó díjat is – derült ki hétfő este a Facebookon közvetített online díjátadón. A díjakról nemzetközi szakmai zsűri döntött a Grimmfesten, melyet a Dread Central szakhonlap 2022-ben a világ legjobb horrorfesztiváljai közé sorolt. A Post Mortem speciális effektjeit Hellebrandt Gábor, Benyó Zoltán, Deák Ferenc, Kósa László és Hardi Zoltán készítette.

-Szupermodern Stúdió / Szvacsek Attila}
Post Mortem (Fotó: Szupermodern Stúdió / Szvacsek Attila)

A különleges hangulatú Post Mortem, melynek főhőse egy vándorfotós, már másfél éve szép sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, mintegy 40 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon. Az elmúlt év kétségkívül legkeresettebb és legtöbb országba eladott filmje a Post Mortem volt. A Nemzeti Filmintézet a kísértetfilm külföldi forgalmazási jogait francia, olasz, német, lengyel, szlovák, török és orosz forgalmazóknak is értékesítette Európában. Japánra, Dél-Koreára, Indiára, Délkelet-Ázsiára – köztük Szingapúrra, Vietnámra, Hongkongra, Malajziára -, Ausztráliára, a latin-amerikai országokra, az Egyesült Államokra és Kanadára is megvásárolták helyi forgalmazók, ennek köszönhetően világszerte látható lesz a magyar alkotás, a napokban mutatják be a lett és a litván mozik.

 


Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Az elmúlt nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta.

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n látható a Post Mortem, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel volt, kreatív producere Hellebrandt Gábor.

Bővebben: https://grimmfest.com  

Post mortem a FILMIO-n: https://filmio.hu/details?id=12483799&type=0