KOJOT NÉGY LELKE – Megjelent a Nyócker! rendezője, Gauder Áron új filmjének előzetese

2022.10.26.

Új mozifilmmel jelentkezik Gauder Áron, a nagy sikerű Nyócker! rendezője. A KOJOT NÉGY LELKE című egész estés animációs filmben az indiánok varázslatos teremtéstörténetét a mitikus Kojot kalandjain keresztül ismerhetjük meg, mely 2023. március 16-tól lesz látható a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Gauder Áron új alkotása a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Salamon király kalandjait és a Lengemeséket is jegyző Cinemon Entertainment gyártásában készült, és 100 alkotó több mint ötévnyi munkájának eredménye.

Elkészült a KOJOT NÉGY LELKE előzetese, melyet a Robbit Creative készített:

A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készült KOJOT NÉGY LELKE című film állatokkal benépesített, folyton alakuló világában az indiánok mitikus figurája, a bajkeverő Kojot harcát láthatjuk a harmóniára törekvő Teremtő Öreggel. 

Egy letűnt világ bölcsességét meséli el a film: bemutatja az indiánok gondolkodását és önzetlen kapcsolatát a természettel, és emlékeztet arra, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, és mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. A film ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni.

-Cinemon Entertainment
Kojot négy lelke (Fotó: Cinemon Entertainment)

A KOJOT NÉGY LELKE filmterve előtt Gauder Áron és a Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján, a Kojot és a Szikla, valamint a Kojot és a sápadtarcú jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el, világszerte számos díjat gyűjtöttek be, többek között Annecy-ban, az ottawai, a hirosimai, a Los Angeles-i és az Anima Mundi animációs fesztiválokon. 

A mozifilm producere Temple Réka, a rajzokat maga a rendező, Gauder Áron készítette, az animációs rendező Baumgartner Zsolt volt, a film zenéit autentikus indián dalokból állították össze. 

A KOJOT NÉGY LELKE főszereplőinek Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözte a hangját. A további szerepekben Vida Bálintot, Vida Sárát, Scherer Pétert, Bolla Róbertet, Kautzky Armandot, Előd Álmost, Debreczeny Csabát, Vida Pétert, Schneider Zoltánt, Kis-Kovács Lucát és Faragó Andrást hallhatjuk.

A filmet 2023. március 16-tól vetítik a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

 

További információ: https://www.kojotfilm.hu