Külföldi remake készült a SEVELED-ből, az eredeti mától a FILMIO-n nézhető

2023.03.08.

Orosz Dénes itthon több mint 132 ezer mozinézővel büszkélkedő SEVELED című, nagy sikerű, 2019-es vígjátékból cseh remake-et forgattak. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom már a FILMIO kínálatában is látható.

Az Orosz Dénes és Várady Zsuzsi által írt Seveled remake jogait a cseh Bontonfilm vásárolta meg, majd 2022 októberében-novemberében le is zajlott a forgatás. A Mészáros Béla, Básti Juli és Tenki Réka által játszott szerepeket a Tatou proti sve vuli címmel készült cseh verzióban Krystof Hadek, Tatjana Medvecka és Kristyna Svarinska alakította, a remake cseh mozipremierje 2023. augusztus 10-re van tervezve.

Hosszú évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön, ezért különösen nagy siker, hogy a cseh remake előkészítésével egyidőben az indiai Fox Star is megvette a Seveled jogait, a népszerű magyar romkomból így hamarosan bollywoodi feldolgozás is készülhet.

A 2019-ben bemutatott Seveled kiemelkedő közönségsikert ért el 132 ezer mozinézővel, és mától a FILMIO kínálatában látható. A nagysikerű Poligamy és Coming Out rendezőjének romantikus vígjátékában a nőcsábász Gergő megkéri terhes szomszédját, hogy tegyen úgy, mintha közös gyermeküket várná, hogy megszépítse haldokló édesanyja utolsó napjait. Amikor azonban az anya mégis felépül, a férfi és a szókimondó ex-sztriptíztáncosnő egyre hajmeresztőbb hazugságokba bonyolódik.

A Seveled az A20 és a Filmkontroll gyártásában készült, producere Orosz Dénes és Tőzsér Attila volt. A film operatőre Fillenz Ádám, vágója Kovács Zoltán, zenéjét Csengery Dániel és Csorba Lóránt szerezte.

https://filmio.hu