Megérkezett A JÁTSZMA előzetese

2021.08.10.
(InterCom) Végre mindenki láthat néhány snittet abból a különleges – és különlegesen izgalmas – filmes csemegéből, amelyet az ősz tartogat a mozinézőknek. Alkotói végre nyilvánosságra hozták A játszma első előzetesét.

A hatvanas években játszódó thriller Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Staub Viktória és Scherer Péter főszereplésével készült… és velük egyenrangú szerepet vállalt a történet életre keltésében Kulka János is.    

A játszma jelenetfotó

Szinopszis:

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.  

A játszma jelenetfotó

A szereposztás talán már sejteti, hogy A játszma a 10 évvel ezelőtt elkészült A vizsga folytatása. Az a film a csavaros történetével és a színészei különleges teljesítményével véste bele magát nézői emlékezetébe. A játszma alkotói számára éppen az volt a kihívás, hogy meg tudják ismételni a bravúrt: az új thriller nemcsak erős hangulatával, nagyszerű színészeivel, hanem a váratlan fordulataival fogja megragadni a nézőit.  

– Nem megismételni akartuk A vizsga bravúrját, de azt szeretnénk, hogy A játszma legalább olyan meglepő puzzle legyen, mint az elődje volt: miközben külön figyeltünk arra, hogy azok se maradjanak le semmiről, akik esetleg nem látták A vizsgát – mondta Köbli Norbert, a film írója. – És az is fontos volt számunkra, hogy ne csak egy rejtvényt rakjunk a vászonra. A történet fordulatai izgalmas sorsokat mozgatnak: ez a film legalább annyira szól emberi kapcsolatokról, szerelemről, vágyról és megcsalásról, mint kémekről és átverésekről.  


– Nagyon örültem a felkérésnek, és nagyon szívesen vállaltam a feladatot– mondja A játszmáról Kulka János. – Nagy feladat volt, igazi főszerep, és igazi erőpróba. Egy kémet játszom, akiről sosem tudni, jót akar-e, vagy rosszat. A figura és köztem van némi hasonlóság... De legyen ez inkább meglepetés.

A filmet Fazakas Péter rendezte Köbli Norbert forgatókönyvéből. A főbb szerepeket Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Kulka János, Staub Viktória, Scherer Péter és Orosz Ákos játssza. Az operatőr Nagy András, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Asher Goldschmidt volt. A film producereként Lajos Tamás és a Film Positive Productions működött közre a Nemzeti Filmintézet támogatásával.  

A film magyarországi bemutatójára 2021. október 14-én kerül sor az InterCom forgalmazásában.