Nagydíj San Diegóból Dobó Kata filmjének

2022.11.03.

(Megafilm) Az El a kezekkel a papámtól! című film nyerte a legjobb mozifilm díját a San Diegói Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon az Egyesült Állomokban. A Megafilm gyártásában készült Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi és Járai Máté főszereplésével készült, magával ragadó családi film nézhető a Filmion.

Magyar sikerrel végződött néhány napja San Diegóban a gyerekfilmek nemzetközi seregszemléje. A tengerentúli mesékkel vetekedő pazar látványvilágot, különleges díszleteket és jelmezeket, kiváló betétdalokat és lebilincselő táncos koreográfiákat, valamint kiváló színészeket felvonultató magyar produkció, az El a kezekkel a Papámtól! nyerte a legjobb mozifilm díját.

Ez már a sokadik meghívása volt az El a kezekkel a papámtól! -nak, ami hosszú évek óta az egyetlen magyar gyerekfilm, a legmesésebb mese a hazai filmpiacon. Majdnem egy évvel vagyunk a mozibemutató után, még mindig vannak fesztivál meghívásai a filmnek, még mindig lesz új platform ahol találkozhatunk a filmmel, még mindig örömet tud okozni gyereknek, felnőttnek, alkotónak, nézőnek egyaránt”– fogalmazott a film producere, Helmeczy Dorottya.

A San Diegói versenyprogramban összesen 17 mozifilm indult, melyek Puerto Ricotól Tajvanig a világ számos pontjáról érkeztek, a díjakról nemzetközi szakma zsűri döntött.

-Megafilm
Pálmai Anna, Csobot Adél, Bokor Barna - El a kezekkel a papámtól! (Fotó: Megafilm)

Öröm látni hány fesztivál válogatta be a versenyprogramjába a filmünket! Két hét múlva, ha minden igaz, én is ott leszek egy finnországi fesztiválon, ami a következő megmérettetés. Azok után, hogy mennyire szerette itthon a közönség, elmondhatatlanul jólesik, hogy ezeken a szakmai fórumokon is elismerik. Sokat jelent ez az egész alkotócsapat számára, mindannyian nagyon nagy szeretettel készítettük ezt a filmet, talán ez is érződik rajta” – mondta a rendező, Dobó Kata.

-Megafilm
Dobó Kata (Fotó: Megafilm)

A film a Megafilm produkciójában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A magyar mozikban tavaly bemutatott El a kezekkel a Papámtól! című zenés családi filmet több mint 100 fős alkotógárda, kivételes forgatási helyszíneken, elképesztő látvány- és fantáziavilágot teremtve kiváló színészekkel készítette el. A Dobó Kata és Gulyás Buda rendezésében készült film producere a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producer páros. 

Előzetes:

 

San Diegói Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál: http://sdkidsfilms.org/About.html

Az El a kezekkel a Papámtól! nézhető a Filmion: https://filmio.hu/details?id=12610106&type=0