NYUGATI NYARALÁS a FILMIO-n

2023.01.16.

A mozik után először a FILMIO-n látható mától az elmúlt év legnagyobb hazai vígjátéksikere, a NYUGATI NYARALÁS. A 80-as évek balatoni nyaralásait megidéző retro krimi vígjátékot 2022-ben közel kilencvenezren látták a mozikban és elnyerte a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját is.

Megérkezett a tavalyi év legnagyobb hazai mozisikere, a Nyugati nyaralás a FILMIO-ra. A Tiszeker Dániel (#sohavégetnemérős, Nagykarácsony) és Lévai Balázs rendezésében, Pokorny Lia és Mészáros Máté főszereplésével készült alkotás egy félreértés miatt rendkívüli kalandokba keveredő család története a magyar riviérán.

Az ügyeskedő családfő mindent megtesz, hogy a rosszindulatú hivatalnokok miatt meghiúsult svájci vakáció mégis megvalósuljon, ezért kölcsönveszi külföldi ügyfele drága autóját és családtagjaival német turistáknak kiadva magukat megkezdik nyaralásukat a magyar tengernél, nem sejtve, hogy az apró csellel magára szabadította a titkosszolgálat embereit is.

-}
Nyugati nyaralás plakát
 

A Nyugati nyaralás mozibemutatóját követően rögtön a nézettségi lista élére került. „Ha a közönség szereti a filmed, annál nincs nagyobb boldogság rendezőként. Mi, Tiszeker Dániel alkotótársammal a szívvel teli történetekben hiszünk. Amikben magunkra ismerhetünk, de sokat nevethetünk is. Nagyon örülünk, hogy a Nyugati nyaralás főszereplő családját ilyen gyorsan megszerették a magyar nézők!” – kommentálta a sikeres fogadtatást Lévai Balázs rendező-producer. 

A Nyugati nyaralás főbb szerepeiben Pokorny Lia és Mészáros Máté mellett Szőke Abigél és Tóth Mátyás láthatók, továbbá feltűnik Szervét Tibor, Patkós Márton, Ötvös András és Orosz Ákos is. A forgatókönyvet Tasnádi István írta, zenéjét Balázs Ádám szerezte. Az operatőr Pataki Ádám, a vágó Mezei Áron, a díszleteket pedig Szász Ivett tervezte.

A Nyugati nyaralás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producere Lévai Balázs és Meggyes Krisztina volt.

-
Nyugati nyaralás jelenetfotó

 

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben, felújítva érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül.

Jelenleg már mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, amely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

https://filmio.hu

Nyugati nyaralás előzetes:

Bővebben: https://nfi.hu/filmek/nyugati-nyaralas.html