Patinás filmes lámpák aukciója

2022.03.16.
A Nemzeti Filmintézet online aukciót tart, ahol a Mafilm stúdióiban egykor használt, a Mafilmrent Kft tulajdonában levő lámpákra lehet licitálni. A Filmintézet a használaton kívüli lámpákból előzetesen kiválogatta azokat, amelyeket egy később létrehozandó múzeumban kíván elhelyezni. A mostani árverésen összesen 40 olyan lámpa kerül kalapács alá, ami már nem üzemképes, így gyűjtői, illetve dekorcélokra lehet megvásárolni őket. Az online vásár során filmesek, lakberendezők és a dekortárgyak szerelmesei is be tudnak szerezni egy-egy patinás darabot. A Filmintézet célja, hogy a filmgyártás egykori kellékei, amelyek megannyi klasszikus születésénél jelen voltak, méltó környezetbe kerüljenek.

Az online árverés weboldala az aukcio.nfi.hu címen érhető el.  

Az árverés 2022. március 21. hétfő 9 órától 2022. március 24. csütörtök 18 óráig tart. Az árverés 2022. március 24-én csütörtökön, 16 és 18 óra 15 perc között kerül lezárásra tételenként eltérő időpontokban. A licitálási ablak zárásáról a tétel megnevezése alatt található ’Hátralévő idő’ sorban tájékozódhat.  

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az árverésen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrációs igényét 2022. március 16. szerda 9 órától 2022. március 23. szerda 18 óráig áll módunkban fogadni.

 

A regisztráció menete a következő:  

Regisztrációs igényét az aukcio@nfi.hu e-mail címre küldött levél formájában jelezheti számunkra.  

A regisztrációt igénylő levélnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia: 

Magánszemély esetében: 
Regisztráló nevét, lakcímét, valamint telefonos elérhetőségét;

Cégként való regisztráció esetében:
A cég nevét, a cég képviselőjének nevét, telefonos elérhetőségét, valamint a cég székhelyét és adószámát, hivatalos kommunikációra használt e-mail címét.  

Tájékoztatjuk, hogy a regisztráció során megadott adatait bizalmasan kezeljük a MAFILMRENT Kölcsönző Kft. Adatkezelési tájékoztatója alapján.  

A regisztráció feldolgozását követően a belépéshez szükséges felhasználónevet e-mail formájában küldjük meg a regisztrálók számára. Ezt követően egy választható jelszó megadásával és az Árverési Szabályzat, valamint Adatvédelmi Tájékoztató elfogadásával léphet be az árverési rendszerbe.