PILÁTUS a Golden Globe versenyben

2020.08.10.
Dombrovszky Linda PILÁTUS című filmjét a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) beválogatta a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé a "Foreign Language Film Series 2021" elnevezésű programba.

A Szabó Magda azonos című regényéből készült tévéfilm így 2021 februárjában jelölhető a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjra. A magyar film zártkörű online vetítése augusztus 22-én lesz a Los Angeles-i HFPA, a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének tagjai számára, augusztus 29-én pedig egy online Q&A beszélgetés keretében kérdezhetik a rendezőt a szervezet tagjai. A Pilátus magyarországi premierje 2020. november 1-én várható a Duna TV-n.  

Pilátus

A Pilátus januárban Milánóban, a MIFF Awards-on a legjobb film díját nyerte el,  emellett a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját is megkapta ugyanitt, a film jelölést kapott továbbá a legjobb forgatókönyv díjára (Somogyi György és Szélesi Sándor), Györgyi Anna pedig a legjobb női főszereplő nomináltjai között volt.  

A Pilátus operatőrét, Hartung Dávidot nemrég díjazták a South East European Filmfesztiválon Los Angeles-ben. Dombrovszky Linda filmje a napokban az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztiválon szerepel, novemberben pedig Dallasban és a 44. Sao Paolo-i Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez. A Pilátus a Cross Dot Film gyártásában készült Köves Ábel producer vezetésével a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával.  

Bővebben: https://www.goldenglobes.com/2nd-annual-hfpa-foreign-language-film-series