Pozsonyi elismerés Fabricius Gábor filmjének

2017.03.09.
A nemzetközi filmklubszövetség zsűrije díjazta Fabricius Gábor Dialógus című rövidfilmjét.

Fabricius Gábor rövidfilmjét, a Dialógus-t elismerő oklevéllel méltatta a nemzetközi filmklubszövetség (FICC – Fédération Internationale des Ciné-Clubs) zsűrije a tegnap este zárult Febiofesten. A szomszédos Pozsonyban idén 24. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál „Európa közepén” című versenyprogramja összesen 20 szlovák, cseh, magyar, lengyel és osztrák alkotást vonultatott fel.

Fabricius Gábor (Bianka, Sintér) az utóbbi években több erős, aktuális társadalmi folyamatokra fókuszáló rövidfilmet rendezett. Legutóbbi munkája, a Dialógus a nigériai Moses és egy keletnémet pár párhuzamos történetén keresztül a menekültkérdést feszegeti. A 7 perces alkotást Fabricius Erdély Mátyás operatőrrel (Saul fia, Miss Bala, Delta, Macerás ügyek) 35 mm-es filmre forgatta tavaly nyáron Szerbiában. A Dialógus az Otherside Pictures és a KMH Film együttműködésében készült.

A Febiofest legjobb alkotásait Pozsony után több vidéki városban – például Kassán, Besztercebányán, Léván – is láthatja majd a közönség.