Saul fia premier Németországban

 
2015.10.02.
Először lesz látható Németországban Nemes Jeles László Saul fia című filmje október 3-án. A példátlan sikereket halmozó magyar alkotást a hamburgi filmfesztivál mutatja be, a premierre szombat este Nemes Jeles László személyes részvételével kerül sor. A hamburgi seregszemle október 1-10. között 52 országból érkező 172 filmalkotást vonultat fel. A Saul fia a "Kaleidoskop" válogatásban lesz látható és egyike annak a 12 filmnek, melyeket a szervezők a Hamburgi Filmkritikusok díjára jelöltek idén. A rangos elismerésről a Hamburger Abendblatt, az NDR és a Spiegel munkatársaiból álló zsűri dönt. A fesztivál premiert követően hamarosan Németország szerte látható lesz a mozikban a Saul fia a Sony forgalmazásában.

A Saul fia a májusi cannes-i filmfesztivál és az azzal párhuzamosan megrendezett filmvásár kitűnő újdonsága volt egyben. Nemes Jeles László első játékfilmje kapta a nagydíjat (Grand Prix) három további rangos díjjal együtt. A magyar film nemzetközi forgalmazási jogainak értékesítésével megbízott Films Distribution több mint 50 ország filmforgalmazójának értékesítette a Saul fiá-t.
A Saul fia első észak-amerikai fesztivál premierjeit kiemelkedő siker övezte: Telluride-ban és Torontóban is a legjobb filmek közé választották a kritikusok. A nagy presztizsű New York-i filmfesztivál október 6-án tűzi műsorra Nemes Jeles László filmjét a Lincoln Centerben. Számos további jelentős tengerentúli fesztivál mutatja be a Saul fiá-t, mely Magyarország hivatalos Oscar nevezése a legjobb idegennyelvű film kategóriában. Európában London, Ghent, Luxemburg rangos seregszemléinek a versenyprogramjában indul Nemes Jeles László filmje.
A Saul fia a Laokoon Filmgroup gyártásában készült a Filmalap támogatásával, vezető producere Sipos Gábor és Rajna Gábor volt.
Nemes Jeles László filmje továbbra is a hazai mozik műsorán van a Mozinet forgalmazásában.