Születésnapi ajándék a FILMIO-tól: 3 ingyenesen nézhető közönségkedvenc

2021.11.26.
November 26-28. között ingyenesen nézhető három remek vígjáték a FILMIO-n, a Nemzeti Filmintézet online streaming platformján. A hétvégi szórakozáshoz a FILMIO ajánlata a SOSE HALUNK MEG Koltai Róberttel, a fergeteges CSINIBABA Gálvölgyi Jánossal és újrahangszerelt slágerekkel, valamint a bevállalós MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT Osvárt Andreával, Simon Kornéllal és Szabó Simonnal.

Péntek reggeltől vasárnap estig ingyenesen nézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a FILMIO-n, mely novemberben ünnepli első születésnapját.  

 

Sose halunk meg, Koltai Róbert filmje (1993) – Koltai Róbert komédiája keserédes iróniával és a nagy krémesevéssel a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása volt. Koltai a magyar filmet egy feledhetetlen főhőssel, Gyuszi bácsival gazdagította, a csupaszív, talpraesett vállfaárussal, aki maga volt az élet hercege és minden női szívet meghódított. A Nagy utazás Presser Gábor megejtően szép előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene.  

Csinibaba, Tímár Péter filmje (1997) – Kicsit szomorkás a hangulat, de a szerelem susu bolondság. Az örök közönségkedvenc zenés film a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája – nem csoda, hogy félmillió nézővel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.  

Megdönteni Hajnal Tímeát, Herczeg Attila filmje (2014) – Több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, melyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló, fukszos, susogó mackós producert alakít. A történet kiindulópontja a 15 éves érettségi találkozó, ahol kiderül, hogy még mindig mindenki ugyanazt akarja: megdönteni Hajnal Tímeát.  

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a FILMIO, egyedülálló kínálattal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat azóta is hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a FILMIO-n, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.