Taroltak a magyar tehetségek az olaszországi vígjáték fesztiválon

2022.12.19.

Lakos Nóra romantikus komédiája, a HAB a fődíjat, a főszereplő Kerekes Vica a legjobb színésznő díját, míg Tiszeker Dániel a NAGYKARÁCSONY-ért a legjobb rendező díját nyerte el a dél-olaszországi Acerrában megrendezett Festival della Commedia-n. Mindkét kiemelkedő sikerű romantikus vígjáték nézhető a FILMIO-n.

Vasárnap este magyar alkotók sikereivel végződött a Festival della Commedia - Pulcinella Filmfesztivál Dél-Olaszországban. A commedia dell’arte bölcsőjében megrendezett nemzetközi filmverseny szakmai zsűrije a HAB és a NAGYKARÁCSONY című magyar filmek alkotóit díjazta.

-
HAB jelenetfoto (Fotó: AGA Media)

Lakos Nóra Kerekes Vica főszereplésével készített HAB című filmje egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány története, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A HAB egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal. Lakos Nóra filmje korábban Firenze, London és Párizs filmfesztiváljain nyert díjakat és jelenleg elérhető a FILMIO kínálatában.

-Little Bus Production
Nagykarácsony (Fotó: Little Bus Production)

Az első magyar karácsonyi vígjáték, a szívet melengető, romantikus és humoros NAGYKARÁCSONY lánglelkű tűzoltó főhősét Ötvös András alakítja és filmbéli partnerei között van Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté. Tiszeker Dániel rendezése a tavalyi év legnézettebb magyar filmje volt a mozikban a jegybevétel alapján és azóta elérhető a FILMIO kínálatában. 

Bővebben a Festival della Commedia - Pulcinella fesztiválról:

https://www.facebook.com/festivaldellacommedia

HAB előzetes:

NAGYAKARÁCSONY előzetes: