Teljes a 2022-es Budapest Debut Film Forum programja

2022.03.24.
(Budapest Film Debut Forum) A március 30. és április 1. között rendezendő esemény a sorozat- és filmtervek pitchfórumával, szakmai előadásokkal és az új magyar HBO-s sorozat, A besúgó premier előtti vetítésével várja az érdeklődőket a Margitszigeti Kristályban és a Cirko-Gejzír Filmszínházban.

Március 30-án indul a Budapest Debut Film Forum (BDFF) 2022-es kiadása. A március 30. és április 1. között megrendezett esemény célja, hogy elsőfilmes rendezők és producerek bemutathassák projektjeiket, tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban visegrádi régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező nemzetközi mentoroktól. Az ingyenes esettanulmányok és kerekasztalbeszélgetések keretében a koprodukciós lehetőségekről, a filmes marketingről, valamint A besúgó című magyar fejlesztésű HBO-s sorozat elkészítésének körülményeiről is szó lesz, a szakma nemzetközileg elismert képviselőinek előadásában. A meghívott előadók között van Ada Solomon (Arany Pálma és Arany Medve-díjas producer); Boris Pugnet (francia filmmarketing szakember); Marcin Lucaj (a New Europe Film Sales világforgalmazó képviselője), Klaudia Smieja-Rostworowska (Európa Fiilmdíjas és cannes-i Un Certain Regard-díjas  producer), Jakub Viktorin (a BDFF 2019-es győztese), illetve különleges prezentáció keretében mutatják be készítői (Závorszky Anna az HBO és Petrányi Viktória a Proton Cinema részéről) premier előtt A besúgó első két epizódját.  

A BDFF a szokásos pitchfórummal zárul Április 1-jén, melynek idén először a sorozattervek is a részét képezik.  

A rendezvény programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEkmpwpPlDZwjTamGmfXRY3Jgfn2jsFtgGDDo7BUb_WjeN6Q/viewform

A programok helyszíne A besúgó-vetítés kivételével a Margitszigeti Ásványvíz-palackozó (BUDAPEST, 1138, MARGITSZIGET 23800)  

A pitchfórumon bemutatkozó tervek:  

Játékfilmek:  

Bearwoman (Magyarország)
rendező: Gyimesi Anna
producer: Kocsó Ábel  

Graffiti on the Wall (Grúzia)
rendező + producer: George Varsimashvili  

Inertia (Görögország)
rendező: Alexandros Kostopoulos
producer: Ioanna Soultani, Romanna Lobach  

The Origin of the World (Magyarország, Németország)
rendező: Nagy Borbála
producer: Margarita Amineva-Jester  

The World According to Klara (Csehország)
rendező: Jiri Matousek
producer: Pavel Vácha    

Sorozatok:  

Alchevsky's Mystery (Ukrajna)
Író: Maryna Dymshyts
Producer: Natalia Yakovleva  

Cocoa with Water (Magyarország)
Író: Kalmár Lalita, Liter Zsófi
Producer: Szántó Gerzson  

Killswitch (Szlovákia)
Író: Anastasia Hoppanová
Producer: Lukas Teren  

The Great Trial (Magyarország)
Író: Németh Anita, Groó Diana
Producer: Ugrin Julianna, Groó Diana  

Unconditional (Németország)
Író: Natascha Zink, Lusia Nöllke
Producer: Lea Neu  

SZAKMAI PROGRAMOK  

Március 30. 15:00-16:00: Filmes marketingkampányokkal kapcsolatos esettanulmányok (Előadó: Boris Pugnet, Tiramisu marketingügynökség)
Boris Pugnet több nemzetközi film marketingkampányán dolgozott a francia piacra. Előadásában néhány emlékezetes példát fog megmutatni arról, hogy lehet felépíteni egy film kampányát már a forgatás korai szakaszától kezdődően. Boris jelenleg saját, filmes marketingre specializálódott cégét, a Tiramisu-t vezeti.    

Március 30. 16:15-17:30: Esettanulmány a koprodukcióról (Előadó: Ada Solomon)
Ada Solomon elismert román filmproducer, több rangos nemzetközi fesztiváldíjjal (például két Arany Medvével és egy Ezüst Medvével) a háta mögött. Ada az európai koprodukciók felépítésével kapcsolatos kihívásokról fog beszélni, néhány saját példán keresztül.    

Március 30. 18:30-20:30: A besúgó című sorozat (HBO) vetítése a Cirko-Gejzír Filmszínházban
Az HBO Magyarország régóta várt új saját gyártású sorozata Április 1-jén debütál a szolgáltató új platformján, az HBO Maxon. A Budapest Debut Film Forum vendégeinek lehetősége lesz megnézni A besúgó első két epizódját angol felirattal a Cirko-Gejzír filmszínházban (Budapest, Balassi Bálint u. 15-17.)    

Március 31. 15:00-16:00: Panelbeszélgetés az európai tartalmak finanszírozásáról (Vendégek: Marcin Lucaj, Klaudia Smieja-Rostworowska, Jakub Viktorin)
Az elmúlt években nemcsak Európa, de az egész világ szembesült egy nagy erejű változással: felerősödött a globális streaming platformokra gyártott tartalmak tendenciája. Hogyan hat ez a változás az európai alkotások finanszírozására? Hogyan őrizhetők meg az európai szerzői filmek értékei a popkulturális termékek árnyékában? A beszélgetés résztvevői tapasztalt szakmabeliek, akik mindkét kérdéssel gyakran találkoznak.  

Március 31. 16:30-17:30 Esettanulmány A besúgó című HBO-s sorozatról (Előadó: Petrányi Viktória, Závorszky Anna)
Az eredeti ötleten alapuló magyar sorozatot az HBO Magyarország fejlesztette a Proton Cinemával együttműködésben. Az esettanulmány ennek az izgalmas kollaborációnak a különböző szakaszait mutatja be. Petrányi Viktória számos díjnyertes magyar és nemzetközi film producer, Závorszky Annak pedig az HBO Magyarország executive producere.  

Április 1. 13:30-14:30: Pitchfórum 
A 2022-es BDFF résztvevői prezentálják az ötleteiket (öt nagyjátékfilm- és öt sorozatkoncepciót mutatnak majd be) a szakmabeli közönségnek és a vendégeknek a szokásosnál kötetlenebb, stresszmentes környezetben. A pitchfórumot Bánkúti Zsuzsa, független konzultáns vezeti, aki korábban a Match Factory-nél dolgozott.