Török Ferenc és Herczeg Attila is forgat augusztustól a Filmalap támogatásával

 
2013.06.13.
Újabb filmgyártási támogatásokról döntött a Magyar Nemzeti Filmalap. A legutóbbi döntőbizottsági határozat értelmében Török Ferenc új filmjének gyártását 236 000 000 forinttal és az elsőfilmes Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékát 227 480 000 forinttal támogatja a Filmalap. Mindkét film forgatása elkezdődik augusztusban.

Török Ferenc, az ezredforduló emblematikus magyar filmje, a Moszkva tér (2000) rendezője Szekér András Érintetlen munkacímű forgatókönyvéből rendezi új mozifilmjét Senki szigete címmel. A vagányan bájos szerelmi történet kiindulópontja egy titokzatos szökött menyasszony, egy taxisofőr lány és egy kallódó kosárlabdás srác véletlen találkozása. Az összegabalyodó szerelmi szálakban és humorban bővelkedő „love story” mindhárom főszereplője másként próbálja valóra váltani álmait. A szereplőválogatás javában zajlik, a forgatás augusztusban kezdődik Budapesten és környékén.
Török Ferenc új filmjének producere Sándor Pál, gyártója a Film Street - a Senki szigete operatőre Szecsanov Martin (Lora, Szobafogság) lesz.

Újabb elsőfilmes kezdhet forgatni a Filmalap támogatásával. A reklámszakmában jelentős sikereket jegyző Herczeg Attila augusztusban kezdi forgatni játékfilmrendezői bemutatkozását. A Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjáték egy 15 éves osztálytalálkozón kezdődik, amelyen egy esküvőjére készülő fiatalember élete fenekestül felfordul.
Az MHT Produkció gyártásában készülő film producere Ferenczy Gábor, a forgatókönyvet Csurgó Csaba írta.

Mindkét támogatott filmterv sikeresen vett részt az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával megvalósult forgatókönyv fejlesztésen.
A Magyar Nemzeti Filmalap másfél éves működése óta több mint 70 filmterv fejlesztését és 25 egészestés filmalkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba.