Történelmi thrillert rendez Szász Attila

2016.12.14.
Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Nagy Zsolt főszereplésével készül Szász Attila rendezésében Köbli Norbert forgatókönyvéből az Apró mesék.

A történelmi thriller gyártására 484,25 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Az Apró mesék 1945-ben, a II. világháború utáni hónapokban játszódik Magyarországon, amikor káosz és bizonytalanság uralkodik az országban. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét. A film az alkotók szándéka szerint egy feszült, fordulatos és izgalmas történelmi thriller lesz, amelyben fontos szerepet játszik egy szerelmi szál is. A három főszerepben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Nagy Zsolt lesz látható.

Az Apró mesék a nagysikerű Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert (Made in Hungária, A vizsga, Válótársak) forgatókönyvíró újabb közös munkája, akik ezúttal nem megtörtént esetet, hanem egy kitalált történetet visznek filmre.
Az Apró mesék producere Lajos Tamás, gyártója a Film Positive Productions, és szinte kivétel nélkül visszatér a négy Magyar Filmdíjjal és egy tucat nemzetközi fesztiváldíjjal elismert Félvilág alkotógárdája is: az operatőr Nagy András, a díszlettervező Valcz Gábor, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a vágó pedig Hargittai László lesz.

A forgatás jelentős részere a tervek szerint jövő ősszel kerül sor, a mozibemutató 2018 őszére várható.