Igazgatóságok

 

A Nemzeti Filmintézet igazgatóságain keresztül látja el feladatait. Az alább részletezett igazgatóságok rendszere leképezi a Nemzeti Filmintézet széleskörű működését, a támogatásoktól az NFI Stúdión keresztül egészen az oktatásig.

Vezérigazgatóság

A Vezérigazgatóság segíti és támogatja a Vezérigazgató és a Vezérigazgató-helyettes(ek), továbbá az Igazgatóság és az NFI Felügyelő Bizottságának munkáját. Az NFI munkaszervezetét a Vezérigazgató irányítja, akinek munkáját a Vezérigazgató-helyettesek támogatják.

Vezérigazgató:

Pál Ákos

nfi@nfi.hu

Működéstámogatási vezérigazgató-helyettes:

Budai Ákos

budai.akos@nfi.hu  

Értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettes:

A pozíció betöltése folyamatban van.

 

NFI Filmarchívum

Az 1957-ben alapított, 1992 óta közgyűjteményként működő Filmarchívum feladata a nemzeti filmvagyon őrzése, állagmegóvása, kutatása, restaurálása és közzététele. 2017. január elsejétől a Filmarchívum a Magyar Nemzeti Filmalap, 2020. január elsejétől a Nemzeti Filmintézet szervezetében végzi tevékenységét.

NFI Filmarchívum igazgató:

Ráduly György

raduly.gyorgy@nfi.hu

 

NFI Filmlabor

Az NFI Filmlabor Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező filmes utómunkastúdiója. Több mint 60 éve biztosít teljes körű utómunka szolgáltatást hazai és nemzetközi ügyfelei részére, harmonikusan ötvözve a hagyományos filmkidolgozást a digitális technológiával. Folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a legmodernebb eszközökkel rendelkezik. Digitális szolgáltatásai között szerepel a helyszíni adatmentés, digitális muszterkészítés, fényelés, VFX, DCP-készítés. Az NFI Filmlabor a játékfilmek, TV-filmek és reklámprodukciók utómunkája mellett kiemelt tevékenységként végzi archív filmek felújítását.  

NFI Filmlabor igazgató:

Bódizs Tamás

bodizs.tamas@nfi.hu

 

Forgalmazás támogatás

Az igazgatóság feladata az NFI hazai moziforgalmazáshoz és egyéb jogértékesítéshez kapcsolódó tevékenységek ellátása és koordinációja, a mozi forgalmazás támogatásaként tesztvetítések koordinációja, és kutatások szervezése. A feladatkör része még a filmek hazai moziforgalmazása kapcsán terjesztési/marketing támogatások koordinációja, a FILMIO streaming szolgáltatás üzemeltetése és tartalommenedzsmentje, valamint állandó és eseti jellegű projektek szervezése.

Forgalmazás támogatási igazgató:

Dr. Jung Zsuzsanna

jung.zsuzsanna@nfi.hu 


Támogatáskezelés

A Támogatáskezelési igazgatóság feldolgozza filmszakmai és pénzügyi szempontból a mozifilmes és televíziós gyártás előkészítési, a gyártási és az egyedi pályázatokat, majd azokat a Filmszakmai- és Televíziós Döntőbizottság elé terjeszti a döntésre vonatkozó javaslattal. A pozitív döntések után gyártási szempontból megvizsgálja a pályázók által benyújtott dokumentumokat, majd figyelemmel kíséri a támogatási cél megvalósítását, szakmailag és számvitelileg ellenőrzi a produkciókat.  

Támogatáskezelési igazgató:

dr. Kocsis Noémi

kocsis.noemi@nfi.hu

 

Jog

A jogi igazgatóság látja el a Nemzeti Filmintézet jogi és szabályozási feladatait, részt vesz a döntések jogi szempontú előkészítésében és végrehajtásában, véleményezi a Nemzeti Filmintézet által kötendő szerződéseket, valamint a pályázatokhoz kapcsolódó szerződéseket (beleértve a koprodukciós, értékesítési szerződéseket is). A szakterület követi a Filmintézet tevékenységéhez kapcsolódó jogszabályokat és részt vesz a módosításukban, továbbá kapcsolatokat ápol a filmtámogatási rendszer kormányzati és egyéb állami szerveivel.

Jogi igazgató:

Dr. Csepely Balázs

csepely.balazs@nfi.hu

 

Képzés

A Nemzeti Filmintézet nagy hangsúlyt fektet a magyar filmipar és filmkultúra fejlesztésére, a jövő filmes szakembereinek képzésére, ezt célozzák képzési programjai és pályázatai. A hazai filmgyártás versenyképességének fokozása érdekében a Filmalap 2016-ban indította el a Filmipari Képzési Programot, amelynek elsődleges célja a szakma számos területén tapasztalt munkaerőhiány megszüntetése, a filmes szakemberek utánpótlásának megteremtése. 2017 őszén, a Filmipari Képzési Program fejlesztéseként kezdte meg munkáját a Képzési igazgatóság; feladatainak megtervezésében számos hazai és külföldi szakember vett részt, az általuk megjelölt fejlesztési területek:

·         rövid, célirányos képzések a hiányszakmák területén és kreatív szakmai továbbképzések
·         pályaorientációs tevékenység
·         filmesgyakornok.hu weboldal működtetése, fejlesztése
·         közönségnevelés és a magyar filmes tartalmak eljuttatása a fiatal generációkhoz
·         kutatás és fejlesztés

Képzési igazgató:  

Lányi Eszter 

lanyi.eszter@nfi.hu

 

Műszaki igazgatóság

A műszaki igazgatóság feladatai általánosan az NFI belső működéstámogatási feladatköréhez kapcsolódnak. Ezek jellemzően a saját tulajdonú vagy vagyonkezelt épületek műszaki állapotának folyamatos nyomon követése, a szükséges beruházások, felújítások megtervezése és lebonyolítása, valamint a napi üzemeltetés folyamatos, magas színvonalú biztosítása. Az igazgatóság feladata ezen felül az összes, működéssel kapcsolatos műszaki-tárgyi feltétel biztosítása.

Műszaki igazgató:

Molnár Balázs

molnar.balazs@nfi.hu

Nemzetközi jogértékesítés és képviselet

Az igazgatóság foglalkozik a magyar filmek nemzetközi képviseletével, fesztiváloztatásával és értékesítésével, továbbá szervezi a magyar filmek egyéb, nem kereskedelmi eseményeken való részvételét. Kiterjedt kapcsolatrendszerével elősegíti a nemzetközi koprodukciókat, forgatásokat, részt vesz nemzetközi szerződések létrehozásában, folyamatos kapcsolatépítéssel, információs tevékenységével támogatja a hazai filmes szakma résztvevőit. Képviseli Magyarországot a nemzetközi szakmai szervezetekben, mint például az Eurimages vagy a European Film Promotion.

Nemzetközi jogértékesítési és képviseleti igazgató:

Bereczki Csaba

bereczki.csaba@nfi.hu

 

NFI Stúdió

Az igazgatóság a hazai és külföldi film és televíziós produkciók számára nyújt műterem és külső díszlet, valamint kellék-, jelmez-, fegyverbérleti szolgáltatást. Emellett irodahelyiségek bérbeadásával, illetve a budapesti és fóti telephelyek üzemeltetésével foglalkozik.

NFI Stúdió igazgató:

Ottinger Ildikó Andrea

kovacs.ildiko@nfi.hu 

 

Marketing és kommunikáció

Az igazgatóság részt vállal az NFI marketing és PR feladatiért, építi és kezeli az NFI média- és sajtókapcsolatait, összehangolja a médiában való megjelenést,  gondozza és fejleszti az NFI kommunikációs csatornáit. Az igazgatóság gondozza az NFI kiadványait a koncepciótól a megvalósításon át a terjesztésig,  rendezvényeket és eseményeket szervez. A szakterület felel a filmgyártás alatti marketingtámogatásért, valamint a FILMIO streaming szolgáltatás kommunikációjáért.

Marketing és kommunikációs igazgató:

Baranyai Szabolcs

baranyai.szabolcs@nfi.hu

Szervezetfejlesztési és Humánerőforrás Igazgatóság

A Szervezetfejlesztési és Humánerőforrás Igazgatóság, a humánerőforrás gazdálkodás szakmai irányítását látja el, stratégiai szerepet kapva a szervezet működtetésében.

Az igazgatóság feladata, hogy üzleti partnerként támogassa a szakterületeket abban, hogy a környezeti változások, a digitalizáció, a módszertani vagy a működésbeli átalakulások során az üzletmenet folytonossága zavartalan legyen.

A humán erőforrás gazdálkodás alaptevékenységei mellett, az alábbi feladatok kapnak prioritást:

  • a változások kezelése,
  • folyamatok fejlesztése, digitalizációja,
  • munkaerő megtartása, fejlesztése, utánpótlás-nevelés,
  • visszajelzés kultúrájának kialakítása, megerősítése,
  • munkáltatói márka fejlesztése, megerősítése.

Szervezetfejlesztési és Humánerőforrás Igazgató:

Szűcs Viktória

szucs.viktoria@nfi.hu