Mephisto alkotópályázat

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak, egyetemistáknak és fiatal művészeknek.

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak, egyetemistáknak és olyan fiatal művészeknek, akik kedvet éreznek, hogy Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjének az NFI – Filmarchívum által digitálisan felújított, 2022 márciusában a mozikba kerülő kópiája kapcsán képzőművészeti alkotást hozzanak létre. A legjobban sikerült alkotásokat a Cinema MOM mozi területén két hónapig kiállítjuk.

A pályamunkák beérkezési határideje meghosszabbítva:

2022. február 6.

Bármilyen képzőművészeti technikával készülhet az alkotás, de kérjük, hogy az alábbi méreteknek feleljen meg:

  • 2D – plakát / grafika / festmény / fotó / vegyes technikával készült 2D kép: max. B1
  • Animáció – mozgó GIF: max. 30 Mb, legfeljebb 10 másodperces
  • 3D – szobor / jelmezterv / díszletterv: max. 1*1*1 m3

Ha nem szerepel az alkotás technikája a felsoroltak között, akkor kérjük, érdeklődj az oktatas@nfi.hu e-mail címen, hogy lehet-e az adott technikával pályázni!

Kérjük, hogy a pályamunkádhoz írj egy 300 karakternél nem hosszabb leírást, amelyben szerepel, hogy miért az adott műfajt választottad a Mephisto című film kapcsán!

Egy pályázó legfeljebb három munkával pályázhat. Az alkotásoknak a pályázók saját szellemi tevékenységének eredményeképpen létrejövő egyéni, eredeti műveknek  kell lenniük. A munkákat első körben digitálisan kérjük pdf, jpg vagy gif formátumban, legfeljebb 30 mb méretben (fotózott műtárgy, digitális rajz, szkennelt grafika stb.). Fontos: a feltöltött fájl nevébe kérjük beleírni a pályázó teljes nevét! Az eredeti műveket azoktól a pályázóktól kérjük, akiknek a pályázata nyer és az alkotását kiállítjuk. Az alkotás moziba szállításának és elszállításának, szükség esetén (digitális grafika) nyomtatásának a költéségét a pályázó biztosítja.

A jelentkezés, ha már elmúltál 18 éves ITT. 

Jelentkezés, ha még nem múltál el 18 éves ITT.

A regisztrációról automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben nem érkezik meg, kérjük, ellenőrizd a levélszemét és a promóciós mappát! Ha ide sem érkezne meg levelünk, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az oktatas@nfi.hu e-mail címen!  

A díjazott alkotókat legkésőbb 2022. február 20-ig értesítjük.

A legjobb munkákat beküldő pályázók a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment ajándékcsomagját kapják. A díjátadó és a kiállításmegnyitó a 2022. márciusában lesz.

A zsűri elnöke:

Gyárfás Gábor, grafikus, iparművész, a Magyar Plakát Társaság tagja

A zsűri tagjai:

Elsässer Klaudia, a Pannonia Entertainment alapítója és ügyvezetője
Erdős Emese,
a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum oktatási referense, a Klassz program vezetője

A Mephisto című filmről az Alapfilmek oldalon itt olvashatsz bővebben.

A teljes film elérhető itt (a Videotóriumon csak oktatási intézmények számára):