Ismertető

„Budapest, Bécs, Hollywood” – Szeptember 13–18. között immár ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Filmintézet a restaurált filmek világszerte jegyzett nemzetközi fesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont.

Kedves Filmbarátok!

Budapest Bécs Hollywood – kontinenseken és évszázadokon átívelő képzeletbeli utazásra hívjuk Önöket. Elvis Presley, Kertész Mihály, Bánky Vilma, Korda Sándor, Kovács László, Dennis Hopper – csak néhány név a kiváló tehetségek közül, akiket mozgóképek kötnek össze és mi most a csodálatos filmeket felújítva, nagyvásznon és együtt nézhetjük.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton idei válogatásában felfedezhetjük az izgalmas együttműködéseket, amelyekkel a magyar tehetségek gazdagították az egyetemes filmművészetet az elmúlt 121 évben.

Budapest legnagyobb filmfesztiválja öt helyszínen várja Önöket, köztük a főváros egyik legszebb terén, a Bazilika előtt ingyenes, szabadtéri vetítésekkel.

A 21. század égető kérdése a fenntarthatóság és ne feledjük, hogy ennek jelentős része a kulturális fenntarthatóság biztosítása! A Maraton egyedülálló lehetőség, hogy kulturális örökségünkre, filmkincseinkre irányítsa a fókuszt tartalmas szórakozást kínálva minden korosztálynak. 

Jó utazást! 

Káel Csaba
a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet elnöke