Lezárult a nevezés a Filmmaratonra

2023.04.15.

Idén is meghirdettük a partnerintézmények számára a programban való megjelenés lehetőségét, akik új restaurálásokkal, intézményi bemutatkozással, szakmai előadásokkal, új felfedezésekről szóló beszámolókkal, projektötletekkel jelentkezhettek.

Zajlik a 6. budapesti Klasszikus Film Maraton előkészítése, amely szeptember 12. és 17. között kerül megrendezésre Budapesten. A hat nap alatt a közönség a több mint 100 restaurált és archív filmek tekinthet majd meg, előadásokon és workshopokon, cine-koncerteken, valamint különböző filmszakmai programokon vehet részt.

A szervezők idén is meghirdették a partnerintézmények számára a programban való megjelenés lehetőségét, akik új restaurálásokkal, intézményi bemutatkozással, szakmai előadásokkal, új felfedezésekről szóló beszámolókkal, projektötletekkel jelentkezhettek. Ebben az évben is megrendezésre kerül a Budapest Classics Lab (szeptember 13–15.) nevű 3 napos szakmai program, amely előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel ad lehetőséget az intézmények munkájának megismerésére.

Az április 16-i határidőig számos jelentkezés érkezett, amelyek feldolgozását megkezdtük. A programmal kapcsolatos döntéseket a fesztivál kurátori csapata hozza meg, figyelembe véve a program fókuszát, a művészeti szempontokat és a logisztikát.

Köszönjük szépen az érdeklődést és a beérkezett megkereséseket. Azok számára, akiknek már volt alkalmuk meglátogatni a jó hangulatú rendezvényt, ez jó alkalom lehet arra, hogy visszatérjenek a gyönyörű Budapestre. Azok, akik még nem jártak a fesztiválon, most felfedezhetik a filmes szakemberek és filmrajongók új találkozóhelyét, a Budapesti Klasszikus film Maratont.

Találkozunk szeptemberben Budapesten!

A szervezők