Gábor Ferenczi

While still in high-school he played the leading role in Pál Sándor’s 'Clown on the Wall' and has acted in several Hungarian films since. In 1974 he graduated as an architect from the Budapest Technical University, and in 1984 from the Academy of Performing Arts as a film and TV-director. Between 1984 and 1989 he was on the board of the Béla Balázs Studio. He collaborated in Péter Forgács’s 'Private Hungary', András Szőke’s 'Cotton Chicken' and 'Europe Camping'.
He makes documentary and commercial films and TV-magazines.

Filmography

1981: A Freightliner's Crew / Völgymenet - Uszályosok
1982: Touchdown / Egyérintő
1983: Three Wishes / Három kívánság
1984: A Handful of Dust / Egy marék por
1985: Volga (with Can Togay)
1989: Fool's Paradise - Sweden Through Hungarian Eyes / Bolondok paradicsoma - Svédország magyar szemmel
1989: Cotton Chicken / Vattatyúk (with András Szőke and Mária Dobos)
1991: Interlude: Italo Calvino in Budapest / Közjáték: Italo Calvino Budapesten
1993: Deportees / Kitoloncoltak
1993: Revenge / Leszámolás (with Ágnes Sós)
1993: Skinheads / A skinhead
1993: Yuppies / Huszonéves üzletemberek (with Ágnes Sós) 
1994: My Budapest / Az én Budapestem
1994: Wheel of Life / Életkerék
1994: Fragments of István Bibó's Life / Töredékek Bibó István életébol
1996: Three of Us, the Family and the Jazz / Mi hárman, a család és a jazz (with Ágnes Sós) 
1997: Returning to Bisnia / Vissza, haza - Bosznia hazatérok (with Ágnes Sós) 
1997: I am Going to the Healthcare Office / Megyek a TB-be (with Ágnes Sós)
2000: ...There is the Prison, My Dear / ...van börtön, babám (with Ágnes Sós)
2001: Pumping Up the Adrenaline / Felmegy az adrenalin
2002: Clearly if Possible... / Tisztán, ha lehet... (with Ágnes Sós)
2002: A Short Introduction about Me / Magamról röviden csak annyit (with Ágnes Sós)
2003: Hungarian ID / A magyar buletin

Films in our database

Director of photography, Screenplay, Director
2003
Screenplay, Director
1990