Csütörtöktől a mozikban a felújított Szerelem első vérig

2022.01.11.
Digitálisan felújított formában tér vissza csütörtöktől a mozikba a nyolcvanas éves egyik legsikeresebb filmje, a Szerelem első vérig.

A filmet Budapesten a Cinema MOM, a Pólus, Corvin, Toldi és a Sugár Mozi vetíti, országszerte pedig több art moziban lesz látható a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A Szerelem első vérig, a "magyar Házibuli" szélsőséges érzelmeket és tabutémákat megörökítő tini-melodráma, amely a vagány, durcásképű szaxofonos fiú és egy ártatlan szőke lány első, esetlen és megható szerelmi kapcsolatát mutatja be. 

Dobray György és Horváth Péter amatőr főszereplőkkel forgatott kultfilmjét több mint egymillió néző látta a nyolcvanas évek közepén, a film sikere még az alkotókat is meglepte.

Szerelem első vérig (fotó: NFI/Kende Tamás)

A Szerelem első vérig meg tudta szólítani a fiatalokat, a tinik úgy érezték, végre valaki nekik, róluk beszél.

A film érzelmes, lírai zenéjét Dés László szerezte, a főcímdalát Demjén Ferenc énekelte és a dal heteken keresztül vezette a toplistát, az év slágere lett. Később két további folytatása is készült, ám egyik sem lett olyan sikeres, mint az első rész.

A film teljeskörű restaurálása a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak együttműködésében valósult meg.