Hét sikerfilm audionarrációval a FILMIO-n

2022.02.02.

A Nemzeti Filmintézet és az AKKU – Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület összefogásában a FILMIO-n elérhető először audionarrációs kísérettel hét remek magyar film, köztük az Oscar-jelölt Testről és lélekről, a legendás Macskafogó és a közönségkedvenc Kincsem.

Az AKKU – Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően februártól hét film audionarrációs változata lett hozzáférhető a Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.

Az örök kedvenc Csinibaba a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája egyben – nem csoda, hogy félmillió nézővel a 90-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere lett Tímár Péter rendezése.

A világhírű magyar egérügynök, Grabowski kalandjain izgulhatunk a Macskafogó című felejthetetlen rajzfilmen, mely Ternovszky Béla és kiváló csapata máig friss alkotása 1986-ból.

Bacsó Péter szatírája, A tanú már betiltása alatt kultfilmmé vált, tanulságos és szórakoztató mementójává válva a magyar történelem egyik legnyomasztóbb korszakának.

A látáskárosult előfizetők audionarrációval élvezhetik Enyedi Ildikó Oscar-jelölt Testről és lélekről című romantikus drámáját is, ami két különös ember egymásra találásának megérintő története.

Az egész családnak tartalmas szórakozás lesz a Salamon király kalandjai című családi rajzfilm, ami Izrael bölcs uralkodójának felcseperedését meséli el.

Az Európai Filmakadémia 2021-es életműdíjával kitüntetett Mészáros Márta legutóbbi rendezésében, az Aurora Borealis – Északi fény című több generáción átívelő filmben csodálatos színésznők – Tőröcsik Mari, Tőröcsik Franciska és Tóth Ildikó – játsszák a főszerepeket.

Filmio: Kincsem (forrás: NFI)

A mozikban nagy sikert arató, több százezer nézőt bevonzó Herendi Gábor-film, a Kincsem audionarrációs változata is csak egy kattintás a FILMIO-n. A főszereplő Petrik Andrea és Nagy Ervin emlékezetes alakításai mellett lélegzetelállító lóverseny jeleneteken izgulhatunk és megismerhetjük a verhetetlen csodakanca történetét.

A Nemzeti Filmintézet filmtára, a FILMIO közel négyszáz magyar filmet kínál, majdnem az összes magyar nyelvű akadálymentes felirattal is elérhető a SINOSZ – Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően.

A FILMIO egyedülálló tartalommal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben elérhetőek a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A havi előfizetéssel elérhető szolgáltatás filmenkénti kölcsönzést is lehetővé tesz, és hetente érkeznek az újdonságok.