Némafilmhez filmzenét! – A Művészetek Völgye pályázata zeneszerzőknek

2020.04.02.

A Művészetek Völgye filmzeneírói pályázatot hirdet, amely a Nemzeti Filmintézet közreműködésével valósul meg.

A pályázaton részt vehet minden olyan természetes személy, aki a Művészetek Völgye fesztivál kezdetéig (2020. július 17.) még nem töltötte be 30. életévét. A pályázók feladata, hogy az alábbi két némafilm valamelyikéhez megálmodják a tökéletes filmzenét, zenei alkotást:

Egy fiúnak a fele (rendezte: Bolváry Géza, 1924)
Az utolsó éjszaka (rendezte: Janovics Jenő, 1917)
(Az ötperces filmrészletek letöltéshez szükséges jelszó: mnfa2019)

Pályázni a filmek 5-5 perces részleteire írt zenével lehet. Az öttagú szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el, a két legjobbnak ítélt pályamunka kap lehetőséget arra, hogy ezt követően a teljes filmek zenéjét megalkossa és élőben előadja. A nyertes pályázók díja filmenként bruttó 350.000 Ft.

Egy fiúnak a fele (forrás: NFA)

A két nyertes alkotást a pályázók filmvetítéssel egybekötött élő fellépés keretében adhatják elő a Művészetek Völgye fesztiválon. Az előadás várható időpontja: 2020. július 17. és 26. között. Az előadás szintén része a pályázatnak, az előadókat a zeneszerző biztosítja, ez lehet szóló, de maximum három fős kamarazenekar. A bemutató promóciója mellett az előadó, vagy előadók két napra szóló belépőt kapnak, mely a fesztivál minden programjára érvényes, emellett a fellépés estéjére szálláshelyet is biztosít a Művészetek Völgye a Katlan Faházakban. A nyertes alkotásoknak a későbbiekben, külön megállapodás alapján, lehetőségük nyílik a műveket egyéb filmvetítéssel egybekötött események alkalmával is előadni.

Jelentkezési határidő: 2020. április 29.

A részletes pályázati kiírás itt található.