Haláltánc

Kalmár László, 1942. Szenvedélyes film egy kamaszlányról, aki táncosnő szeretne lenni.

Bemutató: 1942. február 24.
Műfaj: játékfilm, dráma, hangosfilm
Rendező: Kalmár László

Státusz
Eredeti hossz: 2227 m, 83 perc
A film töredékként maradt fenn.

Tartalom
Lovasdy Marietta most érettségizett. Szülei orvosnak szánnák, de ő a színi pályát választja. Zentay Zoltán, a híres színész a ház harmadik emeletére költözik, hogy minél közelebb lehessen Lovasdynéhez. Marietta órákat venne tőle, de a férfi túlságosan rámenős. A lány balettszerepet kap a Haláltánc című színházi produkcióban. Zentayt meggyilkolják. Lovasdyné vállalja a tettet, de Marietta is komoly gyanúba kerül. Kiderül ugyan ártatlansága, ám idegei felőrlődnek. Gyógyultan ébredve Marietta végül Gordon Péter orvosnak nyújtja kezét, és leszámol művészálmaival.

Miért érdekes?
Goll Bea először kapott táncos szerepet filmben, hogy megmutathassa nagyszerű tehetségét. Az üstökösként feltűnő, igazi sztárrá váló lány ekkor még csak 15 éves volt.

Alkotók
Gyártó: Mester Film Kft., Hunnia Filmgyár
Forgatókönyvíró: Babay József
Operatőr: Makay Árpád
Szereplők: Somlay Artúr (Lovasdy Kálmán), Lázár Mária (Mária, a felesége), Goll Bea (Marietta, a lányuk), Uray Tivadar (Zentay Zoltán, színész), Perényi László (Dr. Gordon Péter, orvos), Juhász József (házmester), Toronyi Imre (rendőrfelügyelő), Makláry Zoltán (színházi szabó, öltöztető), Bilicsi Tivadar, Berczy Géza, Sugár Lajos

Filmkereső
IMDb