Mindent a nőért!

Gaál Béla, Cziffra Géza, 1934. Hacsek és Sajó mozikalandja három komikus epizóddal.

Bemutató: 1934. január 31.
Műfaj: játékfilm, vígjáték, hangosfilm
Rendező: Gaál Béla, Cziffra Géza

Státusz
Eredeti hossz: 85 perc, 2285 m
A film töredékként maradt fenn.

Tartalom
Keretjáték: Hacsek és Sajó mozikalandja. Hacsek és Sajó beül a moziba, hogy megnézze a Mindent a nőért című filmet. Hacsek udvarolni kezd csinos szomszédnőjének. A szünetekben folytatódó, kitartó ostromát siker koronázza, a film végén már összebújva ülnek.
1. Éjjel a patikában: Ladányi úr fogfájást színlelve szökik meg unalmas otthonából, azzal az ürüggyel, hogy a patikába megy. A csinos patikus kisasszony sürgős elfoglaltsága miatt rábízza a patikát. A botcsinálta patikus mulatságos ténykedésének a feldúlt Ladányiné megjelenése vet véget, akitől a szökevény akkora pofont kap, hogy tényleg megfájdul a foga.
2. Jaj, de jó szeretni!: Az állástalan pincér és szerelme, a pincérlány versenylovat nyer egy sorsjátékon. A ló árából egy kocsmát vásárolnak, ahol elkezdhetik közös életüket.
3. A pampák bikája (avagy: Az új igazgató): Sólyom megismerkedik egy csinos szőke lánnyal és meghívja a Femina mulatóba, hogy megcsodálják a világ legerősebb emberét, a "Pampák bikáját". Sólyom féltékeny felesége hamarosan megjelenik a szórakozóhelyen. Az ijedt férj az igazgatói irodába menekül, ahol rövid időre és felesége ámulatára átveszi az igazgatói szerepkört. Megbilincseli a csodálkozó asszonyt, és elhagyja a mulatót.

Miért érdekes?
A filmből a keretjáték eleje és az Éjjel a patikában című epizód maradt fenn.

Alkotók
Gyártó: City Film Rt.
Író: Nóti Károly, Vadnai László, László Aladár
Forgatókönyvíró: Nóti Károly, Cziffra Géza, Mihály István
Operatőr: Eiben István
Szereplők: Herczeg Jenő (Hacsek), Komlós Vilmos (Sajó), Kabos Gyula (Ladányi Ödön), Gombaszögi Ella (Ladányiné), Ágay Irén (Klárika, a patikus kisasszony), Ihász Lajos (a vőlegénye), Vendrey Ferenc (öreg beteg), Halmay Tibor (pincér), Balla Lici, Dénes György, Justh Gyula, Szőke Szakáll, Bulla Elma, Haraszti Mici, Palotai Erzsi, Miklós Lívia, Sárossy Andor, Szenes Ernő, Feleki László, Pethes Sándor, Gózon Gyula, Újváry Lajos, Peti Sándor

Külföldi forgalmazás
USA (Everything for the Woman)

Filmkereső
IMDb