Rád bízom a feleségem

Vaszary János, 1937. Vidám komédia remek színészekkel és sok muzsikával.

Bemutató: 1937. március 18.
Műfaj: játékfilm, vígjáték, hangosfilm
Rendező: Vaszary János

Státusz
Eredeti hossz: 2578 m, 95 perc
A film töredékként maradt fenn.

Tartalom
Lili a bevezetőben elmondja: "Ez a történet arról szól, hogy a vezérigazgató hogyan veszi feleségül a gépírólányt." Kezdődik a játék. Péter, a vezérigazgató Lillafüredre utazik háromhetes pihenésre. Lili, a mellette dolgozó gépírólány szeretne vele tartani. A pályaudvaron Péter összetalálkozik Tamással, az orvossal, aki a háborúban megmentette az életét. Tamás ugyanoda készül, konferenciára, de féltékeny felesége, Mária nem akarja elengedni. Dulakodás támad. Tamás megkéri Pétert, hogy tartsa vissza addig az asszonyt, amíg ő vonatra száll. Péter háborog, fél, hogy ő közben lemarad a vonatról, ahová már a poggyászát is felrakta, de Tamás arra hivatkozva, hogy megmentette Péter életét, rábízza a feleségét, amíg hazatér. Péter tehát nem tud elutazni, s komolyan veszi megbízatását, őrzi Máriát, nehogy az bosszúból félrelépjen, amíg férje távol van. Végül Tamás és Mária kibékülnek, Péter pedig végre útra kelhet a szerelmes és megértő titkárnőjével Lillafüredre.

Miért érdekes?
Zenés filmvígjáték Páger Antallal, Ajtay Andorral és Erdélyi Micivel, amelyet nézve „a közönség valósággal gurult a kacagástól”. A filmben több ismert budapesti mulatóhely feltűnik, ezekben a jelenetekben Hajdu Imre fülbemászó muzsikája csendül fel.

Alkotók
Gyártó: Objektív Film Kft., Hunnia Filmgyár
Író: Vaszary János (színdarab)
Forgatókönyvíró: Vaszary János
Operatőr: Eiben István
Szereplők: Páger Antal (Péter, vezérigazgató), Ajtay Andor (Tamás, orvos), Komár Júlia (Lili, gépírólány), Erdélyi Mici (Mária, Tamás felesége), Vaszary Piri (szobalány), Pethes Sándor (Róbert), Bilicsi Tivadar (ügyvéd), Hajmássy Miklós (boxbajnok), Eszterházy Ilona (titkárnő), Makláry Zoltán (ideges úr)

Külföldi forgalmazás
USA
Németország (Ich vertraue Dir meine Frau an)

Filmkereső
IMDb