A bostonville-i kaland

Fenyő Emil, 1920. Fordulatos bűnügyi film izgalmas üldözésekkel és szórakoztató félreértésekkel.

Bemutató: 1920. október 6. (sajtóbemutató, Omnia), 1920. október 22. (bemutató, Omnia)
Műfaj: játékfilm, bűnügyi film, némafilm
Rendező: Fenyő Emil

Státusz
Eredeti hossz: 5 felvonás, 1600 m.
A film elveszett.

Tartalom
A könnyelmű, bohém Fred a sors szeszélye folytán kalandor társaságba keveredik. Tom, a banda főnöke, nagy feladattal bízza meg az elegáns fiatalembert. A bostonville-i Atlantic Hotelben nyaral Vivienne Gordon és dúsgazdag nagynénje, Lady Gordon Douglas, a világhírű Hamilton gyémántok tulajdonosa. Fred feladata befurakodni a Gordon családba, elcsavarni Vivienne fejét, és elrabolni a gyémántokat. A fiatalember hozzá is fog a hódításhoz, és gróf Novalsky néven sikerül a kiszemelt áldozat közelébe férkőznie. Vivienne, akit apja Mr. Nordis milliárdoshoz akar kényszeríteni, hősiesen harcol az apai zsarnokság ellen. A kedves lány őszinte vonzalmat ébreszt Fredben, akinek nincs szíve hamis játékot űzni vele, ezért mindent bevall. Becsületességével elnyeri a lány szerelmét. Közben a hotelben egymást érik a betörések és rablások. A detektívek nyomoznak, s mivel a szálak Fredhez vezetnek, letartóztatják. Vivienne védelmébe veszi a fiatalembert. Kiderül, hogy Fred Nordis milliárdos fia, aki az apja által kiszemelt menyasszony elől szökött meg hazulról. Ezek után már semmi sem állhat a boldogságuk útjába, és a bostonville-i kalandból boldog házasság lesz.

Miért érdekes?
A fordulatos bűnügyi filmet a népszerű színész, Fenyő Emil rendezte. A mozgóképről a korabeli sajtó így írt: „A darabban benne van minden, ami ma elengedhetetlen egy modern amerikai filmben, van bőven izgalom, betörőkalandok, izgalmas hajszák, autóüldözések, vasúti jelenet, verekedések, revolver, lasszó és még sok más, úgy, hogy a közönség nem fog az izgalomból kifogyni.” (Képes Mozivilág, 1920/34. szeptember 5. 6.p.)

Alkotók
Gyártó: Minerva
Forgatókönyvíró: Desiré Wyding, Sas Ede
Operatőr: Adler Miksa
Színészek: Fenyő Emil, Andorffy Ida, Z. Molnár László, Becker Bäby, Tarnay Ernő, Csiszér Arthur, Szentiványi Kató, Gaál Franciska, Muzsnay Bella, Eduard Seidl

Filmkereső
Hangosfilm
IMDb