A csodagyerek

Korda Zoltán, 1924. A főszerepben Lubinszky Tibor, a korszak tehetséges gyereksztárja.

Bemutató: 1924. február 7.
Műfaj: játékfilm, dráma, némafilm
Rendező: Korda Zoltán

Státusz
Eredeti hossz: 2150 m
A film elveszett.

Tartalom
Egy nagyváros villanegyedében gyilkosság történik és egy tizenéves gyereket gyanúsítanak. A gyermeket nem lehet kihallgatni, súlyos betegen fekszik, a vizsgálóbíró azonban egy újságban megtalálja a megölt ember és a gyermek fényképét találja ezzel a felirattal: Cyrano Actor, a csodagyerek és impresszáriója, Mr. Durand. Megismerjük a gyerek történetét attól a pillanattól kezdve, amikor egy vándorszínész társulat kihalászta a folyóból, ahová az árvíz sodorta. A színészek Cyrano Actor névre keresztelik a kisfiút, aki fölserdülve komoly muzikalitásról tesz tanúságot. Csodagyereknek kiáltják ki, s a szerepeltetésével gondtalan életet biztosítanak maguknak. Végül kiderül, hogy a társulat igazgatója összeveszett az impresszárióval, és a vita hevében megölte, a gyerek tehát ártatlan. A kisfiú, aki sokáig nélkülözött, sok viszontagság után újra élvezheti a családi élet melegét.

Miért érdekes?
A filmet Korda Sándor testvére, Korda Zoltán rendezte. A főszerepet játszó Lubinszky Tibor a korszak egyik legtehetségesebb gyereksztárja volt.

Alkotók
Gyártó: Star Filmgyár és Filmkereskedelmi Rt.
Forgatókönyvíró: Korda Zoltán
Operatőr: Kovács Gusztáv
Szereplők: Lubinszky Tibor (Cyrano Actor), Balassa Jenő, Bárdi Ödön, Berky Lili, Dezséri Gyula, Szőreghy Gyula, Kürthy Teréz

Filmkereső
Hangosfilm