Belföldi filmterjesztés

Legyen szó filmrészlet felhasználásról vagy teljes film vetítéséről, várjuk oktatási és művelődési intézmények, fesztiválok, filmklubok, archívumok, televíziók megkeresését.

Szolgáltatásunk alapját a filmgyártás kezdeteitől a kétezres évek elejéig készült magyar játék- és dokumentumfilmek, animációk és filmhíradók alkotják. Az archív anyagok felhasználásához, kiadásához szerződés megkötése szükséges. A Filmarchívum a gyűjteményében található filmek jogával nem minden esetben rendelkezik, így ezen anyagokból történő szolgáltatáshoz az engedélyt az igénylőnek a jogtulajdonostól kell beszerezni és írásban megküldeni.                                                                             

Filmrészlet felhasználása belföldön

Az írásban történt megkeresést követően az archív felvételek megtekintésére, illetve a részletek kijelölésére időpont egyeztetés szükséges. A kijelölt részletekről time code-os kiírást készítünk, amelyről pontosan megadhatóak a felhasználni kívánt archívok. Csak a konkrétan felhasználásra kerülő anyagot adjuk ki a szerződés aláírását követően. A kért részleteket a megrendelő által kért digitális fájlformátumban készítjük el, melynek átadása elektronikus úton vagy hozott adathordozóra másolással történik. Az átfutási idő mind a time code-os, mind a már konkrétan felhasználásra kerülő részletek esetén a  lista megküldésétől számított kb. 5-7 munkanap. A megtekintés, a kiírások és a felhasználás  díjszabása eseti. Felhívjuk a figyelmet, hogy a más honlapokon talált filmanyagokat helyben, saját time code-os archív anyagainkon kell a megrendelőnek beazonosítania!

Kapcsolat: Kertész Zsolt


Teljes film felhasználása belföldön


Szolgáltatásunk a magyar filmgyártás kezdetétől a 2000-es évek elejéig készült magyar filmekre, továbbá a 2000-es évek elején készült filmek egy részére terjed ki. A játék- és dokumentumfilm gyűjteményből közel ezer egész estés játék-,  animációs és dokumentumfilm, továbbá  több ezer animációs rövidfilm, dokumentumfilm és rövidfilm közül választhatnak.

• Nyilvános vetítés

Filmjeinket mozik, művelődési és oktatási intézmények, filmklubok vetítéseihez, országos és helyi fesztiválok, események programjaihoz kapcsolódva ajánljuk. Írásos megrendelésüket kérjük, hogy a tervezett vetítési időpont előtt legalább két héttel korábban küldjék el.  A szerződés előkészítése, a filmek technikai elkészítése és átadása csak ebben az esetben biztosítható. Amennyiben egy adott témakörhöz keresnek filmeket, kérjük, hogy legalább a vetítés előtt három héttel jelentkezzenek a megfelelő filmek kiválasztása érdekében.

Kapcsolat: Kondákor Linda

• Televíziós sugárzás

Országos és helyi televíziók részére ajánljuk a magyar filmtörténet kiemelkedő játékfilm, animációs és dokumentumfilm alkotásait. A sugárzási programok kialakításához igény esetén tematikus filmlistákat is összeállítunk.

Kapcsolat: Deli Éva

• DVD értékesítés

A magyar filmtörténet kiemelkedő fesztiváldíjas alkotásai mellett számos népszerű animációs és játékfilm egyaránt megtalálható kiadványaink között, amelyek megvásárolhatók a bevásárlóközpontokban, könyvesbolt hálózatokban, egyedi boltokban és webáruházakban is.

Kapcsolat: Deli Éva

FILMES KIAJÁNLÓK:

CSAK KÖNNYEDÉN! Vígjátékok, szatírák, romantikus és zenés filmek 2023 

Magyar filmek a Balatonon (2023) | ISSUU

Gyermek és ifjúsági filmek | ISSUU

Petőfi 200 | ISSUU