Egy erkölcsös éjszaka

Színes magyar filmdráma – Makk Károly, 1977. Hogyan varázsol a Mutter a nyilvánosházból finom leánynevelő intézetet a Mama kedvéért, ahol ebben a játékban az ő „pipikéi” vágyott világa jelenhet meg – Makk Károly a parádés alakításokról, cenzúráról és műhelytitkokról mesél a rendezői kommentárban.

A Szerelem és Macskajáték című filmekhez hasonlóan a századforduló szecessziós világa idéződik fel a Hunyady Sándor A vöröslámpás ház című novellája nyomán készült, tündérien szatirikus filmben. Kelepei, a züllött diák beszállásolja magát egy bordélyházba, és a lányok kedvence lesz. Majd váratlanul megérkezik vidékről idős édesanyja, aki előtt a lányok megpróbálják a látszatot fenntartani.

Gyártó: Dialóg Filmstúdió, Rendező: Makk Károly, Író: Hunyady Sándor, Forgatókönyv: Örkény István, Bacsó Péter, Szereplők: Psota Irén, Makay Margit, Carla Romanelli, Cserhalmi György, Tarján Györgyi, Kiss Mari, Operatőr: Tóth János, Zene: Balassa P. Tamás, Hangmérnök: Réti János, Vágó: Sivó György, Díszlet: Vayer Tamás, Jelmez: Csengey Emőke, Fotó: Markovics Ferenc, Plakátterv: Szyksznian Wanda

Nyelv: magyar
Hang: 2.0
Szín: színes
Felirat: angol, akadálymentesített magyar
Képarány: (4:3) 1:1.83
Játékidő: 95’

Extra tartalom:

Teljes rendezői kommentár (Makk Károly, Gelencsér Gábor)

Kiadja és forgalmazza a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum Igazgatóság, 2018
Felelős kiadó: Ráduly György – Kiadványszerkesztő: Fazekas Eszter