Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

2022

Június 15-16-án vetítik a Hófehért (1984), Nepp József első egész estés filmjét. A korát megelőző szatirikus meseparódia mára már kultikussá vált. 

2021

A Habfürdő és a Fehérlófia ar Annecy Classics-ban: Kovásznai György felújított kultfilmjét, a Habfürdőt és Jankovics Marcell formabontó klasszikusát, a Fehérlófiát is bemutatja az animációs filmek nagy presztízsű szemléje.

2019

Öt magyar film az animációk legfontosabb fesztiválján, Annecy-ban: Három magyar rövidfilm a versenyben, felújított János vitéz és Macskafogó az animációs filmek nagy presztízsű nemzetközi seregszemléjén.

2018

2018. június 11–16. között kerül megrendezésre az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. A francia kisvárosban több mint 45 éve mutatják be a világ legjobb animációs filmjeit, egészestés, rövid- és televíziós produkciókat egyaránt. Az egyhetes fesztiválon a versenyprogramon kívül retrospektív vetítéseket, kiállításokat és szabadtéri vetítéseket is tartanak.

A fesztiválprogramot nemzetközi filmvásár (MIFA) kíséri, ahol a Filmalap a MOMÉ-val és az NMHH-val közös standon képviselteti magát. A Filmarchívum tevékenységét új, animációs katalógussal reprezentáljuk.

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum animációsfilm-katalógusa Letöltés  | ISSUU

Az Archívum animációsfilm-katalógusa