9 1/2 randi

2008, játékfilm, SD, 95 perc, 1:1,85

romantikus vígjáték

HAZAI MOZIBEMUTATÓ: 2008.

Történet egy hímsoviniszta íróról, akit balsorsa arra kényszerít, hogy 10 nap alatt 10 magányos szinglivel randevúzzon.
Debreczeni Dávid az élet császára, a média fenegyereke, a bulvárlapok sztárja és - nem utolsósorban - "Budapest legkapósabb agglegénye". Valaha író volt, de ez mára feledésbe merült. Dávidot világéletében a gyengébb nem képviselői vették körül. Elég egyetlen pillantás és a nők eszüket vesztve omolnak a lábai elé. Talán ez az oka, hogy hősünk képtelen elkötelezni magát. Egész életét két táskával, a függés minden formáját kerülve éli. Egészen addig a sorsdöntő napig, amíg gazdag menyasszonya elhagyja, luxusautóját összetörik, és a kiadója beperli egy tekintélyes összegre.
Dávidnak sürgősen pénzre van szüksége. A kiadó lehengerlő vezetője ultimátum elé állítja: ha megír egy könyvet 10 nap alatt, megkapja az utolsó életmentő részletet. A cég a témát is tálcán kínálja: miért van annyi magányos fiatal nő Budapesten?
(Vagy ahogy a Beatles kérdezte: "All the lonely people / Where do they all come from?")
 

A Mozisok Országos Szövetségének díja a 2008-ban legmagasabb nézőszámot elért magyar filmnek (megosztva)

Alkotók

Sas Tamás Rendező
Köbli Norbert Forgatókönyv
Miklauzic Márton Operatőr
Major Klára Vágó
Gulya Róbert, George Németh Zene
Tőzsér Attila Hang
Kiss Heni Látványtervező
Berzsenyi Krisztina Jelmez
Neményi Ádám, Kaszás Géza Producer
World Film Entertainment, Next Station Productions Gyártó
Fenyő Iván, Kovács Patrícia, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Egres Katinka, Söptei Andrea, Kéri Kitty, Pelsőczy Réka, Stefanovics Angéla, Herczeg Adrienn, Rezes Judit, Gáspár Kata, Gáspár Tibor Szereplők

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a nfi@nfi.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!